Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

30. 03. 2021. 17:48 >> 17:48

PROBLEM OKO TV PRAVA I MARKETINGA

Odluka o proširenju Lige šampiona odložena za april

Odluka o proširenju fudbalske Lige šampione od 2024. godine odložena je za april.

Ona je trebalo da bude donijeta u srijedu, ali je do odlaganja došlo zbog problema oko prodaje televizijskih prava i oko marketinških ugovora.

Prema planu proširenja od 2024. godine u grupnoj fazi bi umjesto 32 tima igralo 36 ekipa, a broj mečeva svakog tima povećao bi se sa šest na 10.

Evropska fudbalska unija (Uefa) u narednom periodu bi trebalo da dogovori detalje sa Asocijacijom evropskih klubova oko stvaranja zajedničke firme za prodaju prava Lige šampiona.

Klubovi će, kakao danas piše Asošijeted pres, imati pravo glasa samo u oblasti marketinga i prodaje televizijskih prava, dok će Uefa imati glavnu riječ u vezi sa sportskim i upravljačkim aspektima.

U novom formatu takmičenja igraće se 100 utakmica više nego do sada.

Prvih osam timova u grupi plasiralo bi se u osminu finala, dok bi timovi od devetog do 24. mesta igrali baraž za osminu finala. Poraženi u baražu bi nastavljali takmičenje u Ligi Evrope, dok bi timovi ispod 24. mjesta završili takmičenje u Evropi za tu sezonu.

Novi sastanak izvršnog odbora Uefe na kojem će se raspravljati o proširenju Lige šampiona zakazan je za 19. april.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније