Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija

16. 03. 2021. 14:08 >> 14:09

NA SPISKU SELEKTORA

"Povratak Boga": Ibra ponovo u reprezentaciji

Fudbaler Zlatan Ibrahimović spreman je da igra za reprezentaciju Švedske, prvi put od Evropskog prvenstva 2016. godine.

"Povratak Boga", naveo je na društvenoj mreži Tviter Ibrahimović, fudbaler Milana, a nakon što se danas našao na spisku Švedske za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u mečevima protiv Gruzije 25. marta, protiv Kosova tri dana kasnije, kao i na prijateljskom meču protiv Estonije 31. marta.

On je postigao 62 gola u 112 mečeva za Švedsku od 2001. do 2016. godine.

Bez igrača najboljeg profila u zemlji, Švedska je stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine - svog najboljeg učinka na takmičenju od 1994. godine.

Sada je Ibrahimović na redu da igra na šampionatu Evrope zakazanim za jun i jul ove godine. Švedska je u istoj grupi kao Španija, Poljska i Slovačka.

"Prvo i najvažnije, on je veoma dobar fudbaler, najbolji kog smo imali u Švedskoj. Veoma je zabavno što on želi da se vrati. Osim toga što može da doprinese u mečevima, njegovo iskustvo je dobro i za druge igrače u timu", rekao je trener fudbalske reprezentacije Švedske Jane Anderson.

Ibrahimović je izvodio čarolije u Mančester junajtedu, Los Anđeles Galaksiju i Milanu, otkako se povukao sa međunarodne dužnosti nakon 2016. godine. Ima 16 golova u 21. nastupu za Milan ove sezone, iako je poslednja četiri meča ekipe propustio zbog povrede desne butine.

Ukoliko bude igrao sljedeće nedjelje, postaće najstariji igrač u istoriji švedskog nacionalnog tima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније