Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

06. 03. 2021. 18:55   >>  18:58

TITOGRAD ZAUSTAVIO ISKRU

"Poker" Budućnosti, veliki preokret Sutjeske, Rudar slavio i u Tuzima

Fudbaleri Budućnosti i Sutjeske ostvarili su pobjede, a seriju dobrih rezultata u 23. kolu Telekom Prve crnogorske lige nastavio je i pljevaljski Rudar.

Budućnost je kao gost, preokretom u drugom poluvremenu, savladala Petrovac 4:1 i ostvarila treću uzastopnu, ukupno 19. pobjedu ove sezone.

Domaćin je na stadionu pod Malim brdom poveo golom Zorana Mikijelja u 27. minutu iz jedanaesterca.

Priliku da izjednači imao je Marko Vučić u 35. minutu, ali nije realizovao jedanaesterac, odnosno njegov udarac golman Petrovca Ljubomir Đurović je odbranio.

Precizniji je bio Igor Ivanović u 49. minutu i realizovao kazneni udarac za izjednačenje.

Potpunio prokret donio je Dejan Zarubica u 54. minutu.

Isti igrač povisio je na 3:1 u 80. minutu.

Konačan rezultat postavio je Viktor Đukanović u 85. minutu.

Sutjeska je u Nikšiću, nakon velikog preokreta, savladala Zetu 4:3.

Ekipa iz Golubovaca dva puta je imala po dva gola prednosti, vodila je 2:0 i 3:1, ali na kraju nije uspjela da izbjegne poraz, treći uzastopni u proljećnom dijelu šampionata.

Zeta je povela pogotkom Marka Burzanovića u četvrtom, a isti igrač povisio je na 2:0 u 22. minutu.

Na 2:1 smanjio je Nikola Janjić u 35, a prednost od dva gola vratio je Srđan Krstović u 39. minutu za vođstvo od 3:1.

Prednost gostiju na 3:2 smanjio je Marko Ćetković u 45, dok je Janjić, svojim drugim pogotkom, poravnao na 3:3 u 73. minutu.

Odlučujući pogodak, za deseti trijumf Sutjeske ove sezone, postigao je Milivoje Raičević u 85. minutu.

Rudar je u Tuzima pobijedio Dečić 1:0 i ostvario sedmu uzastopnu, ukupno 11. pobjedu ove sezone.

Odlučujući pogodak postigao je Dušan Živković u 60. minutu.

To je drugi poraz ekipe iz Tuzi u proljećnom dijelu šampionata, ukupno četvrti ove sezone.

Uspješna u ovom kolu bila je i ekipa Podgorice, koja je na DG areni savladala plavsko Jezero 2:1 i prekinula seriju od tri poraza.

Do pobjede, osme ove sezone, došla je golovima kapitena Nikole Čelebića u 43. i 77. minutu.

Jedini pogodak za Jezero, koje je bez pobjede sa samo jednim osvojenim bodom u proljećnom dijelu sezone, postigao je Vojin Pavlović u 47. minutu.

Bez pobjednika i golova završen je duel OFK Titograda i Iskre u podgoričkom naselju Stari aerodrom 0:0.

Budućnost je, poslije 23. kola, vodeća na tabeli sa 59 bodova i ima 21 više od Sutjeske.

Dečić je treći sa 35, Rudar je osvojio 34, a petoplasirana Iskra 32 boda.

U narednom kolu, u srijedu, sastaće se: Rudar – Budućnost, Iskra – Petrovac, Jezero – OFK Titograd, Zeta – Podgorica i Dečić – Sutjeska.

Trofej Radija Crne Gore: Marković i dalje u vođstvu

Golgeter Sutjeske, Božo Marković sa 13 postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Podgorice, Šaleta Kordić, Vuk Striković iz Rudara i vezista Budućnosti Draško Božović postigli su po deset, a gol manje Kristijan Vuljaj iz Dečića.

Po osam puta u strijelce upisali su se Iljir Camaj iz Dečića i golgeter Budućnosti Dejan Zarubica, vezista Sutjeske, Milutin Osmajić postigao je sedam, a gol manje Ivan Vuković iz Iskre.

Marko Mrvaljević i Igor Ivanović iz Budućnosti strijelci su po pet pogodaka, dok su po četiri postigli Miloš Raičković iz Budućnosti, fudbaleri Iskre, Bogdan Milić i Zoran Petrović, igrač Zete Kođo Nijaveđi i Goran Milojko.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se i albanski internacionalac u dresu Jezera Ndue Mujeci, Japanac Arihiro Sentoku i Nikola Čelebić iz Podgorice, Anđelo Rudović iz Dečića, Nikola Janjić iz Sutjeske i Zoran Mikijelj iz Petrovca.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније