Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: Beta ]

01. 03. 2021. 13:22   >>  13:28

ZBOG LAŽNIH NALOGA

Pretres u Barseloni, priveden Bartomeu

Katalonska policija saopštila je danas da je privela nekoliko osoba nakon pretresa prostorija fudbalskog kluba Barselona.

Portparol katalonske policije nije želio da otkrije identitet privedenih, ali su lokalni mediji javili da je medju njima i bivši predsjednik kluba Đozep Marija Bartomeu.

Po navodima medija, privedeni su i izvršni direktor Oskar Grau i šef pravnog tima Roman Gomes Ponti.

Španski mediji su izvestili da je ova operacija policije povezana sa prošlogodišnjom aferom "Barsagejt" kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežema koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsjedniku.

Iz Barselone su ranije priznali da je kompanija "I3 Ventures" "pružalac usluga" klubu, ali da "nema nikakve veze sa pomenutim nalozima".

Radio Kadena Ser je objavio da je kompanija koristila lažne naloge na društvenim mrežama kako bi diskreditovala protivnike, a čak i neke od igrača Barselone, koji su izražavali stavove protiv kluba.

Navodi se da se, između ostalih, radi o fudbalerima kao što su Lionel Mesi i Đerar Pike, kao i o bivšem treneru Barselone Pepu Gvardioli.

Radio Kadena Ser prenio je da je kampanja imala za cilj da poboljša imidž predsjednika Barselone Bartomeua i direktora, ali i da je ciljala druge predsjedničke kandidate.

Bartomeu je podnio ostavku u oktobru, a današnja akcija policije dolazi manje od nedjelju dana prije nego što bi u klubu trebalo da se održe izbori za novog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније