Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

28. 02. 2021. 13:37 >> 13:37

OSTALI BEZ SPONZORA

Kineski fudbalski šampion prestaje sa radom

Fudbalski šampion Kine "Jiangsu" saopštio je danas da odmah prestaje sa radom, samo tri mjeseca pošto je osvojio svoju prvu titulu u Super ligi. Kako su saopštili, problemi su nastali jer se povukao glavni sponzor.

Klub iz Nankinga izrazio je nadu da će u najkraćem roku pronaći novog sponzora, pošto se kompanija Suning, koja je i većinski vlasnik italijanskog Intera, povukla.

"Iako se nerado rastajemo od igrača koji su nam donijeli najveće počasti i navijača koji su podržavali klub, sa žaljenjem moramo da objavimo da Fudbalski klub Jiangsu prestaje da radi u svim kategorijama", navodi se u saopštenju.

Kompanija Suning je pokušala da proda klub, čiji se dugovi procjenjuju na oko 90 miliona dolara.

Svjetski mediji nedavno su prenijeli da Suning, koji je 2016. godine kupio većinski dio dionica Intera, pokušava da proda i taj italijanski klub.

U Kini vlada zabrinutost da bi osim Jiangsua i Tjencin Tajgers mogao da prestane sa radom, pošto je Fudbalski savez Kine prošle godine odlučio da klubovi u svojim imenima ne smiju da nose ime korporacija. Prošle godine Tjancin Tjanhaj je bankrotirao.

U posljednjoj deceniji kineska liga je postaja jedna od liga koja je najviše trošila na dovođenje igrača i trenera, nakon što su u njoj radili, između ostalih, Marčelo Lipi, Luis Felipe Skolari, kao i fudbaleri Hulk, Oskar i Paulinjo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније