Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

21. 02. 2013. 23:28 >> 23:45

ZENIT SE IZVUKAO

Liga Evrope: Azar spasio prvaka Evrope

Fudbaleri Čelsija uspjeli su, u posljednjim trenucima meča, fantastičnim golom Edena Azara, da obezbijede učešće u osmini finala Lige Evrope. Majstorije Suareza nijesu bile dovoljne Liverpulu da izbaci Zenit.

Aktuelni šampion Evrope Čelsi mučio se čitav meč, pogotovo od trenutka kada je češki tim poveo - Kadlec je poslužio iskusnog Lafatu, a ovaj bez problema savladao Petra Čeha. Fernando Tores je potom propustio nekoliko prilika, od kojih dvije vrlo izgledne. Čelsi je i u drugom poluvremenu  nastavio sa napadima, Ramireš je pogodio stativu, ali gola i dalje nije bilo. Ipak, nagrada za trud „plavcima“ je stigla u 90. minutu, kada je Azar fantastičnom fintom izbacio dva čuvara i onda sa ivice šesnaesterca, lijevom nogom, poslao loptu u mrežu Sparte.

I u Liverpulu je gledan sjajan meč, domaći su slavili sa nedovoljnih 3:1, ali uz malo sreće i koncentracije u napadu, mogli su lako da izbace superbogati Zenit, koji je sa velikih 2:0 doputovao na Ostrvo. 

A kada je Hulk, nakon velike greške Karagera, doveo ruski tim u vođstvo, činilo se da je dvoboj riješen. Ipak, veliko srce Liverpula i majstorije Suareza (postigao dva gola iz slobodnih udaraca), doveli su do preokreta već u 60 minutu. Odbrana Zenita, ipak je nekako odloljela napadima „redsa“ do kraja, pa je Zenit izborio plasman dalje.

Benfika je u Portugal došla sa prednošću iz prvog meča, protiv Leverkuzena (1:0). Ola Džon je donio novu prednost domaćinu, ali je Šurle na 15 minuta do kraja izjednačio i unio neizvjesnost. Međutim, srpski reprezentativac Nemanja Matić otklonio je svaku sumnju ko će u osmini finala ići na megdan Bordou.

Plzen je u Češkoj samo nadogradio iznenađenje koje je stvorio prošlog četvrtka u Napulju. Vodeći tim češkog šampionata imao je prednost od 3:0 iz prvog meča, a novu pobjedu za momke Pavela Vrbe kreirali su Kovalik i Tecl.

 

Golom Muse Dembelea u posljednjem minutu utakmice, Totenhem je izašao na kraj sa Lionom u jednom od derbija 1/16 finala Lige Evrope. Englezi su golovima Bejla pobijedili u Londonu u prvom meču 2:1.

Prethodno je prednost domaćima poslije prekida donio Gonalon, u 17. minutu. Kada su navijači na „Žerlanu“ već počeli da slave prolaz u narednu fazu, uslijedio je hladan tuš. Dembele je sa distance lijevom nogom poslao loptu u donji desni ugao za veliku radost.

Fudbaleri Intera ubjedljivim trijumfom od 3:0 nad Klužom u Rumuniji potvrdili su plasman u osminu finala Lige Evrope. Italijani su pitanje pobjednika riješili u prvom poluvremenu, zahvaljujući dvostrukom strijelcu Frediju Guarinu. "Rosoneri" su u nastavku rutinski sačuvali prednost, a konačan rezultat postavio je  Marko Benasi u 89. minutu.

Dnjipro nije uspio da nadoknadi deficit iz prvog meča protiv Bazela (0:2), pa su Švajcarci posle 1:1 u revanšu zasluženo prošli dalje. Golovi na “Dnjipro Areni”  pali su tek u drugom poluvremenu, poslije najstrožije kazne i to nakon što je i jednima i drugima isključen po jedan igrač. Prvo je Dnjipro ostao bez Kalinića u 63. minutu, da bi 15-ak  minuta kasnije bio isključen i Fabijan Frei, kada domaćini sa "bijele" tačke dolaze do prednosti od 1:0. Gosti su deset minuta prije kraja susreta stigli do izjednačenja i srušili sve nade Ukrajinaca, da mogu doći do produžetka.

Nakon goleade u prvom meču, Lacio i Menhengladbah su odigrali meč sa manje uzbuđenja, u kojem je italijanski predstavnik izborio prolaz dalje pobjedom od 2:0. Golove za Rimljane postigli su Kandreva i Gonzales u prvih pola sata meča.

Štutgart i Njukasl su imali nepovoljne rezultate pred revanš, protiv Genka odnosno Metalista. Ali, sjajnim partijama u gostima sve su ispravili. Štutgart je golovima Boke i Gentnera, pobijedio Genk, dok je Njukasl „minimalcem“ pobijedio Metlist u Harkovu. Heroj „svraka“ bio je Ameobi, koji je golom u 45. minutu donio svom timu prolaz dalje.  

Rezultati i strijelci:

Rubin - Atletiko Madrid 0:1 (0:0) - prvi meč 2:0
(Falkao 84)

Kluž - Inter 0:3 (0:2) - 0:2
(Guarin 22, 45+1, Benasi 89)

Dnjepar - Bazel 1:1 (0:0) - 0:2
(Seležnjov 76p - Šar 81p)

Lacio - Borusija Menhengladbah 2:0 (2:0) - 3:3
(Kandreva 10, Gonzales 33)

Lion - Totenhem 1:1 (1:0) - 1:2
(Gonalons 17 - Dembele 90)

Metalist - Njukasl - 0:1 (0:1)

(Ameobi 45)

Genk - Štutgart 0:2 (0:1) - 1:1
(Boka 45, Gentner 58)

Čelsi - Sparta Prag 1:1 (0:1) - 1:0

(Azar 91 - Lafata 17)
Fenerbahče - BATE Borisov 1:0 (1:0) - 0:0

(Baroni 45p)
Bordo - Dinamo Kijev 1:0 (1:0) -  1:1

(Diabate 41)
Hanover - Anži 1:1 (0:0) - 1:3

(Pinto 70 - Traore 98)
Liverpul - Zenit 3:1 (2:1) - 0:2

(Suarez 38, 59, Alen 43 - Hulk 19)
Olimpijakos - Levante 0:1 (0:1)  - 0:3

(Martins 9)

Benfika - Bajer Leverkuzen 2:1 (0:0) - 1:0

(Džon 60, Matić 77 - Šurle 75)
Steaua - Ajaks 2:0 (1:0) - 0:2 (produžeci),penalima 4:2

(Latovlevici 38, Hirihes 76)
 

Plzen - Napoli 2:0 (0:0) - 3:0

(Kovarik 51, Tecl 74)

Parovi osmine finala:

Štutgart - Lacio

Totenhem - Inter

Plzen - Feberbahče

Benfika - Bordo

Njukasl - Anži

Rubin - Levante

Bazel - Zenit

Čelsi- Steaua

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније