Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta

21. 01. 2021. 15:05 >> 15:06

RUMENIGE SAOPŠTIO

Razmatra se organizacija EP u fudbalu u jednoj državi

Izvršni direktor Bajern Minhena Karl-Hajnc Rumenige izjavio je danas da se razmatra opcija da se odgođeno Evropsko prvenstvo u fudbalu igra u jednoj državi, umjesto u 12 kako bi trebalo.

"Ne smijemo da zaboravimo da je ideja nastala kada korona virus nije postojao. To je bila inicijativa Evropske komisije koja je željela da se fudbal prikazuje po cijeloj Evropi", rekao je Rumenige za lokalni minhenski list Merkur.

Evropsko prvenstvo trebalo je da se igra 2020. godine u 12 zemalja, ali je odgođeno usljed pandemije korona virusa.

Novi termin kontinentalnog šampionata je od 11. juna do 11. jula ove godine.

"Znam da predsjednik UEFA Aleksander Čeferin, koji je nevjerovatno pažljiv kada je u pitanju koronavirus, razmišlja o tome da li u ovo vrijeme ima više smisla da se turnir igra u samo jednoj državi. To bi se, naravno, organizovalo u skladu sa odgovarajućim higijenskim protokolom", kazao je Rumenige.

Očekuje se da Evropska fudbalska unija odluku o sudbini turnira donese u martu.

Čeferin je prošle nedjelje izjavio da se nada da će programi vakcinacije, koji se različitim brzinama kreću u zemljama domaćinima, biti ključ za pridržavanje plana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније