Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Radio CG ]

21. 01. 2021. 10:02   >>  10:01

BEZ PETORICE STANDARDNIH

Budućnost lako dobila prvi kontrolni meč

Fudbaleri Budućnosti u prvoj prijateljskoj utakmici savladali trećeligaša Adriu sa 4:0, iako su igrali bez petorice standardnih prvotimaca.

Neprikosnoveni lider jesenje polusezone u Telekom Prvoj fudbalskoj ligi krenuo je sa odigravanjem kontrolnih mečeva. "Plavi" su na terenu svog kampa slavili protiv Adrie sa visokih 4:0. Budućnost je opravdala ulogu apsolutnog favorita, iako trener Mladen Milinković za taj duel nije računao na najiskusnije Miloša Dragojevića, Petra Grbića, Draška Božovića, Igora Ivanovića i Miloša Raičkovića.

U strijelce su se upisali Vujačić dva puta, te Zarubica i Djukanović. U drugom poluvremenu igrali su mladi kandidati za najbolji sastav a i oni su opravdali ukazano povjerenje.

"Zadovoljan sam učinkom kombinovanog sastava na prvoj kontrolnoj utakmici a najvažnije je da su svi odradili planirano i da niko nije osjetio bilo kakvu povredu, jer nas čekaju naporan rad u nastavku priprema i velike obaveze u drugom dijelu sezone. Već u subotu 23. januara u 14 sati, takodje na Kampu na Starom aerodromu, sastaćemo se u prijateljskoj utakmici sa Komom, koji je bio drugi na polusezoni Druge lige", istiće šef Stručnog štaba Budućnosti Mladen Milinković.

Strateg "plavih" najavljuje uspješno proljeće u kome će njegovi izabranici juriti duplu krunu. Jesen u Prvoj ligi okončali su sjajnim igrama i rezultatima sa 49 bodova, čak 18 više od drugoplasiranog Dečića a 19 više od Sutjeske koja je treća. Izborili su "plavi" i prolaz u polufinale Kupa.

"Nismo mnogo mijenjali sastav u zimskoj pauzi. Otišao je grčki internacionalac Panajotis Moraitis a vratili smo naše nekadašnje omladince koji su bili na kaljenju u drugim klubovima centarfora Marka Mrvaljevića iz Titograda i lijevog beka Andriju Ražnatovića iz Petrovca. Najperspektivniji omladinci i kadeti dobili su stipendijske ugovore, tako da će i oni postepeno biti priključivani prvom timu. Najvažnije je da nas zaobidju povrede i da se svi maksimalno spreme, jer želimo da još više unaprijedimo igru i da prvi put dodjemo do duple krune. Bili smo jesenas dominantni a vjerujem da ćemo i na proljeće obradovati naše navijače i dobro se spremiti za novi izlazak na evropsku scenu", poručuje uspješni strateg iz Loznice.

Fudbaleri Budućnosti dio zimskih priprema obaviće u turskoj Antaliji, gdje će boraviti od 27. januara do 10. februara i odigrati pet prijateljskih utakmica. Tamo će im prvi protivnik 30. januara biti Olimpik iz Donjecka, 3. februara sastaće se sa Dnjeprom, protiv Rotora iz Volgograda igraće 6. idućeg mjeseca, dan kasnije protiv Krila Sovjetov a na kraju priprema u turskom ljetovalištu 9. februara odmjeriće snage sa ekipom Kairata.

Željko Šoć, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније