Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

14. 01. 2021. 13:16   >>  13:19 3

RADULOVIĆ

Vratio sam se kući, borićemo se za svaki bod

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, Miodrag Radulović kazao je da je imenovanje na tu funkciju kruna njegovog dosadašnjeg rada i priznanje na koje će biti ponosan do kraja života.

Radulović je na kormilu reprezentacije naslijedio Faruka Hadžibegića, kome je 31. decembra prošle godine istekao ugovor.

On je šesti selektor Crne Gore, nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića i Hadžibegića.

Radulović je u prvom obraćanju medijima nakon imenovanja kazao da je ponovo u svojoj kući.

“Hvala čelnicima Fudbalskog saveza na povjerenju. Pamtim da sam odavde krenuo i da mi je rad u Fudbalskom savezu otvorio vrata u kasnijoj karijeri. Obaveza mi je da znanje i iskustvo unesem u naš nacionalni tim i da radim u interesu našeg fudbala“, kazao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je saopštio da će mu saradnici biti Miodrag Džudović, Božidar Vuksanović, Nenad Stanković i njegov dugogodišnji saradnik Srđan Kljajević.

Radulović je kazao da dobro poznaje okosnica tima, navodeći da je sa većinu njih sarađivao u mlađim selekcijama i klubovima.

“Imamo preduslove da imamo dobre rezultate. Poznajem mentalitet tih momaka, oni su sjajna grupa, poznajem i ljude iz Saveza i njihovo znanje i kvalitete“, kazao je Radulović.

Komentarišući predstojeće kvalifikacije i šanse Crne Gore za plasman na Svjetsko prvenstvo, Radulović je kazao da ne želi da potcjenjuje igranje u Ligi nacija, ali da je predstojeće takmičenje “top nivo”.

“Znamo kako smo završili posljednje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Želimo da popravimo utisak i napravimo iskorak“, kazao je Radulović.

On je naglasio da je fokusiran na svoje igrače i da je najvažnije je da oni nađu sredinu u kojoj će imati minutažu.

Prema njegovim riječima, problem će, osim kvaliteta rivala, predstavljati i novi sistem kvalifikacija i igranje tri utakmice za sedam dana.

“Prvi put je takav sistem takmičenja i zato nam je potreban još širi izbor igrača. Moramo da imamo i plan A, i plan B, a sada zbog kovida i plan C. Nadam se da će igrači biti spremni, a imam viziju kako ćemo da izgledamo. Nadam se da će biti zdravi, a želja, volja i emocija nikada nisu bili sporni”, rekao je Radulović.

Govoreći o rivalima u grupi – selekcijama Holandije, Norveške, Turske, Letonije i Gibraltara, novi selector je kazao da svakoga cijenimo, ali najviše svoj tim.

“Moramo da imamo razrađen sistem igre, a ubijeđen sam da ćemo da stvorimo ekipu koja će moći da se transformiše i u toku igre. Momci koji su glavni igrači su stekli iskustvo, kvalitetniji su nego što su bili, siguran sam da možemo to da sprovedemo. Ponekad sve zavisi koje ćemo igrače imati na raspolaganju, a siguran sam da ćemo imati zapaženu ulogu u grupi”, rekao je Radulović.

On je kazao da cijeni Telekom Prvu crnogorsku ligu i da će u njoj tražiti igrače za širenje baze.

„Podatak da je 70 odsto igrača u nacionalnom timu poniklo u našim klubovima govori da postoji kvalitet. Siguran sam da ima igrača u našoj ligi i tu ćemo tražiti bazu za proširenje. Mi imamo preko 110 igrača van granica Crne Gore, ali nećemo gledati u tuđe dvorište prije nego u naše. Mi nemamo luksuz da se odreknemo bilo kojeg igrača, ima nekih koji nisu pozivani, sticajem okolnosti”, rekao je Radulović.

On je naglasio da su očekivanja javnosti i navijača velika, želi se uspjeh.

“Mi želimo da popravimo utisak, da napravimo pomak. Važan je start, imam iskustvo takve vrste iz Libana, moramo da se spremimo za početak. Imamo dobar raspored, dobri rezultati daju samopouzdanje, ako se ukaže prilika i šansa borićemo se ravnopravno i hrabro sa svima za svaki bod. Ne volim obećanja, imam 20 godina iskustva, ali ako želite sreću, moraju da se ispoštuju i neka fudbalska pravila“, rekao je Radulović.

On smatra da će problem predstavljati malo broj zajedničkih treninga do početka kvalifikacija.

“Imaćemo vjerovatno samo jedan zajednički trening pred put u Letoniju, moraćemo da razgovaramo mnogo, da skeniramo prva tri protivnika. To je najbitnije, jer onda ostaje da se fokusiramo na naš tim. Trebaće nam mnogo rotacija za tri utakmice u sedam dana, a ja sam siguran da će igrači prepoznati šta se od njih traže”, kazao je novi crnogorski selektor.

Radulović je od 2007. do 2010. godine bio selektor omladinske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je u prvom takmičarskom ciklusu došao do druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je i član stručnog štaba mlade i selektor omladinske reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Vodio je i uzbekistanski Pahtakor, bio član stručnog štaba Dinama iz Moskve, a 2012. godine predvodio je Budućnost do titule prvaka Crne Gore.

Bio je i trener kuvajtskih klubova Kazme i Al Džahre i kazahstanskog Atiraua, dok je kao selektor četiri godine bio na klupi reprezentacije Libana i Mijanmara.

Sa selekcijom Libana izborio je plasman na prvenstvo Azije, prvi put u istoriji te države.

Posljednji klub koji je vodio bio je iranski Zob Ahan, koga je napustio u martu, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

Radulovića od marta očekuju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a CRna Gora je u grupi sa Holandijom, Turskom, Norveškom, Letonijom i Gibraltarom.

Crnogorski fudbaleri kvalifikacije će otvoriti gostovanjem u Rigi 24. marta, tri dana kasnije u Podgoricu ugostiće Gibraltar, dok je duel sa Norvežanima 30. marta na stadionu pod Goricom.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније