Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

02. 01. 2021. 17:14   >>  17:14

ZVANIČNO

Poketino novi trener Pari Sen Žermena

Fudbalski klub Pari Sen Žermen potvrdio je danas da je za novog trenera imenovan Argentinac Maurisio Poketino.

"Zaista sam srećan i počastvovan što sam postao novi trener Pari Sen Žermena. Želio bih da zahvalim upravi kluba na povjerenju koje su mi ukazali", rekao je Poketino nakon potpisivanja ugovora, objavljeno je na sajtu kluba.

Argentinac je sa sa klubom potpisao ugovor do 30. juna 2022. godine, s mogućnošću produžetka saradnje na još jednu godinu.

Poketino je u svojoj fudbalskoj karijeri nastupao za pariski klub od 2001. do 2003. godine i postigao je šest golova.

"Kao što znate, klub je uvijek zauzimao posebno mjesto u mom srcu. Imam divne uspomene, posebno o jedinstvenoj atmosferi Parka prinčeva. Danas se vraćam u klub sa puno ambicija i nestrpljiv sam da sarađujem sa nekim od najtalentovanijih igrača svijeta", rekao je Argentinac.

Na treneskom mjestu Poketino će naslijediti Njemca Tomasa Tuhela koji je otkaz dobio usljed loših rezultata u francuskom prvenstvu gdje ekipa PSŽ-a zauzima treće mjesto sa bodom zaostatka u odnosu na Lion i Lil.

"Ovaj tim ima fantastičan potencijal i moji saradnici i ja učinićemo sve što je u našoj moći kako bismo pružili najbolje partije u svim takmičenjima. Takođe ćemo se potruditi da našem timu damo borbeni i napadački igrački identitet koji su naši navijači uvijek voljeli", rekao je on.

Poketino će prvi trening sa timom odraditi sjutra.

U trenerskoj karijeri 48-godišnjak je vodio Espanjol u periodu od 2009. do 2012. godine, Sautempton od 2013. do 2014. i Totenhem od 2014. do 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније