Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 12. 2020. 11:32 >> 11:32

PRESTIGAO PELEA

Mesi: Nijesam očekivao rekorde

Fudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da nije mogao ni da pomisli da će tokom karijere postaviti brojne rekorde, nakon što je oborio rekord legendarnog Pelea po broju postignutih golova za jedan klub.

Barselona je sinoć pobijedila Valjadolid sa 3:0 u španskom prvenstvu, Mesi je bio strijelac u 65. minutu i sa 644 gola postao je rekorder po broju postignutih pogodaka za jedan klub. Iza njega ostao je slavni Pele, koji je postigao 643 golova za Santos, a taj rekod bio je važeći od 1974. godine.

"Kada sam počeo da igram fudbal nikada nisam mogao ni da pomislim da ću oboriti neki rekord, posebno onaj koji je držao Pele. Mogu samo da zahvalim svima koji su mi pomogli tokom godina, saigračima, porodici, prijateljima i svima koji me svakodnevno podržavaju", naveo je Mesi na društvenim mrežama.

Mesi je kao 13-godišnjak došao u Barselonu, a četiri godine kasnije, 2004. godine, debitovao je za prvi tim. Do sada je odigrao 749 utakmica i postigao 644 gola.

Sa Barselonom je osvojio 10 šampionskih titula u Primeri, šest trofeja u Kupu kralja, četiri Lige šampiona, po tri svjetska klupska prvenstva i Super kupa Evrope i sedam trofeja Super kupa Španije.

Osvojio je brojna individualna priznanja, među kojima i šest puta Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније