Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ klix.ba ]

20. 12. 2020. 12:48   >>  12:49

KAO SIVORI

Ronaldov podvig u Seriji A

Kristijano Ronaldo postao je tek četvrti igrač u istoriji koji je postigao najmanje 33 gola u Seriji A u jednoj kalendarskoj godini, a prvi od Omara Sivorija 1961. godine.

Juventusova zvijezda postigla je dva gola na stadionu Tardini protiv Parme (4:0) te je u kalendarskoj 2020. godini stigao do brojke od 33 gola u šampionatu, a još mu preostaje jedna utakmica protiv Fiorentine u utorak.

Na taj način izjednačio se sa još jednom legendom Juventusa Omarom Sivorijem koji je 1961. godine 33 puta tresao mreže u kalendarskoj godini. Rekord drži nedostižni Feliće Borel sa 41 golom iz 1933. godine, a slijedi ga Gunar Nordahl koji je u Seriji A postigao 36 golova tokom 1950. godine.

Da stvar bude veća, Ronaldo je brojku od 33 gola dostigao na samo 28 utakmica odigranih u Seriji A 2020. godine.

Tridesetpetogodišnjak je ove sezone u sjajnoj formi i sa 12 golova prvi je strijelac italijanske lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније