Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 12. 2020. 22:22   >>  22:25

JOVETIĆ ZA TVCG

"Tražićemo šansu iz prikrajka"

Drugi su favoriti, mi ćemo tražiti šansu iz prikrajka, rekao je kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore Stevan Jovetić za emisiju "Fudbal fest" TVCG.

Podsjetimo, "sokoli" će igrati u Grupi G protiv Holandije, Turske, Norveške, Letonije i Gibraltara.

"Holandija je favorit, to je jasno. Norveška i Turska opasne, ali može da se igra sa njima. Letoniju znamo, Gibraltar je nepoznanica. Ukratko, drugi su favoriti, mi ćemo tražiti šansu iz prikrajka", rekao je Jovetić.

Pobjednici grupa direktno će izboriti plasman na Mundijal, a deset drugoplasiranih, kao i dvije reprezentacije iz Lige nacija igraće dodatne kvalifikacije.

Jovetić ističe da su "lale" glavni kandidat za prvo mjesto.

"Bili su u periodu tranzicije, ali sada su ozbiljna reprezentacija i prvi favorit. Imaju sjajan tim, volio bih da budu kompletni, da se oporavi i Van Dajk. Uvijek je izazov igrati sa najboljima", dodao je Jovetić.

Jovetić upozorava da je Turska ozbiljna ekipa, dok su Norvežani jaki, ali mladi.

"To je ozbiljna selekcija, sa Čalhanogluom, Jilmazom, Jazidžijem. Norvežani su jaki, ali i mladi, ali mislim da može da igra sa njima, jesu dobri, kao i Norvežani, koji su, međutim, mladi. Što se tiče Letonije i Gibraltara, više nema klasičnih autsajdera. Mi gledamo sebe, želimo da damo maksimum, pa da vidimo gdje ćemo stići", zaključio je Jovetić.

Kvalifikacije će biti održane od marta do novembra 2021. godine, dok je plej-od od 24. do 29. marta 2022. godine.

Svjetsko prvenstvo biće odigrano od 21. novembra do 18. decembra 2022. u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Kor, Al Vakra, Al Rajan).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније