Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

30. 11. 2020. 11:39 >> 11:38

ČAK POSTIGAO I SLIČAN GOL

Mesi slavio u dresu koji je zaista nosio Maradona

Nakon što je juče postigao gol, Lionel Mesi je skinuo svoj i pokazao dres Dijega Maradone iz vremena dok je nastupao za Njuels Old Bojs i na taj način odao počast svom uzoru i ujedno jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Potvrđeno je da je fudbaler Barselone odao poštu El Pibeu u njegovom originalnom dresu, koji je nosio kada je pred kraj karijere zaigrao za taj argentinski klub.

Mesi, koji je trenirao u Njuelsu od šeste do 13. godine, u dva navrata pokušao da dođe do dresa.

Dres koji je Maradona nosio na svom debiju za Njuels završio je u rukama Serhija Fernandeza, sudije i velikog kolekcionara fudbalskih dresova, piše Marka, prenosi Mozzart sport.

Mesi je probao da ga kupi od Fernandeza, ali ovaj nije hteo ni da čuje. I napokon, pred Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine Leo je uspeo. Potvrdio je to i Maradonin advokat Danijel Arkuči. Sudija Fernandez je čak poklonio asu Barselone dres Njuelsa, sa željom da mu bude taličan na Mundijalu.

Kada je veliki Dijego debitovao za Njuels, Mesi je imao šest godina i bio je na utakmici sa ocem Horheom.

“Bio sam mali, ničeg se ne sjećam, ali znam da sam bio tamo”, rekao je Mesi ranije argentinskim medijima.

Gol protiv Osasune kao Maradonin u dresu Njuelsa

Mesi je juče u Maradoninom dresu koji je nosio na sebi ispod Barseloninog postigao gol u stilu, ali je bio i izuzetno sličan onome koji je Dijego postigao još 1993. godine.

Nakon što je primio loptu, Mesi je prošao nekoliko odbrambenih igrača i potom je snažnim udarcem pogodio dalji ugao. Nedugo zatim, na društvenim mrežama se pojavio video Maradoninog gola na debiju za Njuels Old Bojse prije 27 godina u prijateljskoj utakmici protiv Emeleka.

Maradona je dres Njuelsa nosio u sezoni 1993/94, ali upisao je samo pet zvaničnih nastupa, bez postignutog gola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније