Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

25. 11. 2020. 22:16 >> 22:32

NAPOLITANCI TUGUJU

Legenda o Maradoni zauvijek će živjeti u Napulju

Bivši predsjednik fudbalskog kluba Napoli Korado Ferlaino rekao je danas da je Dijego Maradona godinama predstavljao duh grada Napulja.

Legendarni fudbaler Dijego Maradona umro je danas od srčanog udara u 60. godini. Mnogi tuguju zbog smrti legendarnog fudbalera, kako u Argentini tako i u Napulju, gdje je Maradona igrao od 1984. do 1991. godine i postao legenda kluba.

On se smatra jednim od najboljih igrača svih vremena, a u Napulju i više od toga. Predvodio je Napoli do jedine dvije titule u Seriji A, 1987. i 1990. godine, razbudio je pobjednički duh navijača i približio grad i klub Milanu i Torinu.

"Maradona nije bio samo igrač. On je godinama predstavljao duh Napulja", rekao je bivši predsjednik Napolija Korado Ferlaino, koji je bio vlasnik kluba kada je Maradona za njega igrao.

Po objavljivanju vijesti o smrti Maradone, hiljade Napolitanaca izašlo je na ulice da upale svijeće i odaju mu počast. Mnogi od njih stajali su pored murala sa njegovim likom, obučeni u plave dresove sa brojem 10.

Gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris odmah je predložio da stadion San Paolo dobije ime po legendarnom Argentincu. On je naredio da svjetla na stadionu budu uključena preko noći.

"Maradona je Napoli. Svima je poznata strast prema njemu ovdje. Maradona je ujedinio Napolitance širom svijeta, kao i navijače ostalih ekipa. Danas svi Napolitanci grle njegovu porodicu, svjesni da tom zagrljaju nikad neće biti kraja. Zato što je to bila prava ljubav. Velika ljubav", naveo je De Magistris.

Za sedam godina u Napoliju, Maradona je osvojio i Kup Uefa 1989. godine. On je u Napulju navodno postao i zavisnik od kokaina.

"Da, on je takođe bio i kontroverzan čovjek. Ali, za nas Maradona je onaj zbog koga su Napulj i Napolitanci sanjali, svojom genijalnošću, jedinstvenošću, dao nam je sreću. Mnogi su svoje sinove nazvali Dijego, jer je uspio da iskupi grad koji je često bio meta predrasuda i diskriminacije", naveo je De Magistris.

Od Maradone se oprostio i ministar sporta Vinčenco Spadafora, koji je iz Napulja.

"On je bio više od šampiona. Bio je fudbalski genije, prava zvijezda. Predstavljao je neponovljive snove i nade za stanovnike mog grada. Napulj večeras plače", rekao je ministar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније