Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

25. 11. 2020. 10:24 >> 10:24

IZBOR FUDBALERA U ODBRANI

Pirlo srušio tradiciju Juventusa dugu 123 godine

Juventus je sinoć na utakmici Lige šampiona protiv Ferencvaroša (2:1) srušio jedinstven rekord star 123 godine.

Naime prvi put nakon 123 godine postojanja kluba u ekipi nije bilo nijednog Italijana u posljednjoj liniji tima, računajući i golmane.

Italijanski novinari su izračunali da je Stara dama odigrala 4.371 utakmicu prije nego što su izveli na teren odbranu bez italijanskih fudbalera.

Poljak Vojček Šćešnji bio je na golu, desno Kolumbijac Kvadrado, na štoperu i lijevom beku Brazilci Danilo i Aleks Sandro, a odbranu je kompletirao De Liht iz Holandije.

Nije bilo golmana Buffona, Bonući i Kjelini su povrijeđeni, Frabota je ostao na klupi za rezervne igrače pa je od 11 startera tima iz Torina od Italijana bio samo Bernardeski.

Od petorice rezervista koji su dobili priliku samo je Kjeza Italijan, dok 16-godišnjaci Pinsoljo i Portanova nijesu ulazili u igru.

Stamena odbrana je godinama bila najznačija za velike trofeje kluba iz Torina pa će biti zanimljivo vidjeti hoće li Juventus u budućnosti pronaći adekvatne italijanske zamjene za aseve poput Bufona, Bonućija ili Kjelinija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније