Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

31. 10. 2020. 06:55 >> 07:08

MLADI NOVLJANIN

Đorđević priželjkuje titulu u Kazahstanu i dres reprezentacije

Novljanin Boban Đorđević prije osam mjeseci krenuo je putem mnogih fudbalera sa ovih prostora - karijeru je nastavio u Aziji. Dvadesettrogodišnji fudbaler novi izazov je našao u Kazahstanu, svoj talenat je ponio u Aktobe, jedan od boljih tamošnjih klubova, u kojem je vidio priliku za napredak.

Đorđević je prethodnu sezonu počeo u Grblju i imao sjajnu debitantsku polusezonu. Postigao je devet golova, bio najbolji strijelac lige, pa njegove igre nijesu prošle neprimijećene. Stiglo je nekoliko ponuda, a on se odlučio za dres kluba iz Kazahstana, koji je obukao u martu.

Aktobe važi za jedan od najvećih klubova u Kazahstanu. Pet puta je bio prvak države, tri puta osvajač nacionalnog kupa, ali je prošle sezone izbačen u drugu ligu zbog finansijskog fer-pleja. Prvi zadatak kluba je povratak u najkvalitetniji rang takmičenja.

"Nakon dugo razmišljanja i svih ponuda koje sam dobio, odabrao sam Kazahstan. Njihova ponuda je bila primamljiva, a to je da se uđe u viši rang takmičenja. Mene je to zainteresovalo, a i tražio sam klub gdje ću igrati. Ne bih volio da odem negdje gdje ću većinu vremena provesti na klupi ili na pozajmicama", kaže, za Portal RTCG, Đorđević.

Kazahstanski klubovi dosta zavise od inostranih igrača i sve češće pronalaze pojačanja na Balkanu. Đorđević je zadovoljan uslovima i jako mu je bitan napredak svake godine.

"Fudbal u Kazahstanu je na veoma visokom nivou, više nego što mi mislimo. Kao što i sami vidite, veliki igrači dolaze da igraju u Kazahstan, tu su i naša 3-4 reprezentativca. Moja očekivanja su bila da fudbal nije bolji nego kod nas u Crnoj Gori, ali sam vidio da je to u stvari neka druga i bolja priča za razvijanje mladog fudbalera. Uslovi su mnogo dobri i liga je fizički jako zahtjevna", ističe Đorđević.

Ove godine je pandemija koronavirusa poremetila realizaciju svih događaja, a ni fudbal u Kazahstanu nije izuzetak.

"Pred sami start prvenstva proglašeno je vandredno stanje. Šest mjeseci smo samo trenirali, prvenstvo je odgađano četiri puta, ali smo počeli sredinom septembra u ubrzanom tempu gdje se utakmice igraju svaka tri dana. Bilo je veoma naporno, ali uspijeli smo da ostvarimo zacrtani cilj", priča mladi fudbaler.

Aktobe je uspio u namjeri da se samo jednu sezonu zarži u drugoj ligi. Sa devet pobjeda i dva remija, dva kola prije kraja prvenstva je obezbijedio prvo mjesto u svojoj grupi i povratak među najbolje kazahstanske klubove.

"Sa svojim rezultatima sam i zadovoljan i nisam. Dao sam pet golova na osam utakmica. Zbog zgusnutog rasporeda utakmica podijeljena nam je svima minutaža, od deset utakmica počeo sam dvije sa klupe", kaže Đorđević.

Od kluba je dobio ponudu da produži saradnju i budem njihov član i sljedeće godine u Premijer ligi, ali kaže da je još rano za odluku jer ima još ponuda.

"Sada čekam da završimo još ova dva kola i da odem kući na odmor i dobro razmislim o svemu. Već sada je stiglo dosta ponuda,možda ostanem u Kazahstanu, ima vremena, vidjećemo", priča Đorđević.

Kako navodi, i naredne sezone bi nosio dres Aktobea ako ambicije kluba budu one najveće. Njegova želja je osvajanje šampionske titule, pored toga sanja i da zaigra za reprezentaciju Crne Gore.

"Moji planovi su da prvo popričam sa upravom Aktobea koja ima velike planove za sljedeću godinu. Prave odličnu i, ako Bog da, šampionsku ekipu i ako bude tako najvjerovatnije ću i produžiti ugovor. Moj cilj je bio da vratim klub gdje mu je i mjesto, što mi se i ostvarilo jučerašnjom pobjedom i direktnim plasmanom u Premijer ligu Kazahstana. Pored toga, velika mi je želja da dobijem poziv i zaigram za reprezentaciju Crne Gore", poručuje Đorđević.

Dok je u dalekom Kazahstanu prati dešavanja u crnogorskom fudbalu, a ističe rezulate Dečića i Podgorice koji su trenutno u vrhu tabele.

"Dečić i Podgorica rade sjajan posao, čestitam im, uz Budućnost naravno koja je po meni najbolji tim u ligi. Moje viđenje je da je kazahstanski fudbal mnogo brži i fizički zahtjevniji, bolji, ima više dobrih ekipa, ali vidite da je Budućnost nadigrala u potpunosti Astanu, najbolji klub u Kazahstanu proteklih godina. Znači da je sve to tu negdje", ocijenio je Đorđević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније