Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

20. 02. 2013. 22:53 >> 23:42

NEMOĆNI KATALONCI

Liga šampiona: Milan očitao lekciju Barsi

Milan srušio prognoze čitave Evrope i potpuno zasluženo pobijedio Barselonu 2:0. Strijelci za izabranike Masimilijana Alegrija bili su Kevin Princ Boateng i Muntari. Šalke odolio u Istanbulu i ostvario odličan rezultat pred revanš – Galatasaraj -Šalke 1:1.

U fudbalu ne postoje apsolutni favoriti, valjda je to svima jasno, nakon večerašnjeg meča između Milana i Barseolne. Milan je bio nepristojno potcijenjen pred meč, ali je fudbal još jednom dokazao koliko je magična igra.

„Rosoneri“ su očitali lekciju najboljem svjetskom timu, pogotovo u taktičkom pogledu, a i nadtrčali su igrače „Blaugrane“. Rezultat od 2:0 je fantastičan, ali i pored toga, čeka ih još mnogo posla u revanšu.

Barselona nije „došla na meč“, akcije su bile spore, bezidejne, kružilo se oko zone Milana do u nedogled, a ne pamti se meč u kojem su Katalonci stvorili manje šansi. Samo je Inijesta bio na nivou, što je nedopustivo malo za meč osmine finala Lige šamiona.

Prvo poluvrijeme je proteklo bez mnogo uzbuđenja, vrijedna pomena je samo šansa Boatenga, koji je nakon kornera glavom bio zamalo neprecizan.

I drugo poluvrijeme je počelo u istom ritmu, da bi monotoniju razbilo vođstvo Milana. Montolivo je izveo prekid, lopta je pogodila prvo Đordija Albu, a zatim i Zapatu u ruku i došla do Kevina Princa Boatenga koji je odmnah namjestio na šut i pogodio donji desni ugao Valdezovog gola.

Barsa je potom krenula jače, ali sem sjajnog udarca Inijeste, nije učinila ništa. A onda 2:0 i totalni šok u redovima gostiju. Nijang se izborio za loptu na desnoj strani i pronašao El Šaravija u sredini koji ju je maestralno proslijedio do Muntarija, a on je iz voleja pogodio donji desni ugao za 2:0.

Stihijski napadi Barselone do kraja meča nijesu dali rezultata, pa je ostalo 2:0.

Ni dvije zvijezve svjetskog fudbala, Snajder i Drogba, igrači koji znaju kako se osvaja Liga Šamiona, nijesu bili dovoljni Galatasaraju da pobijedi Šalke. Njemci su gubili, ali je njihova čuvena upornost i stabilnost i ovoga puta imalo presudnu ulogu.

Iz prve prave prilike Galatasaraj je stigao do vođstva u Istanbulu. Drogba je započeo akciju, Inan Seldžuk je pronašao Jilmaza na ivici šesnaesterca, a on je prevario Huvedesa i zatresao mrežu Šalkea za 1:0.

Šalke je samo tri minuta po primljenom golu, mogao da izjednači, ali su Huvedes i Huntelar bili neprecizni.

Opet je Drogba imao svoju ulogu, dobio je pas od Snajdera a njegov udarac je odbio Hildebrand, ali se na dobrom mjestu našao Hamit Altintop i prečka ga je sprečila da zatrese mrežu.

Kada je već to preživio, Šalke je počeo da napada, a nagrada je stigla u samom finišu prvog poluvremena. 

Pogriješili su domaći fudbaleri, na sredini terena, uslijedila je kontra, Farfan je pronašao usamljenog Džonsa kome nije bilo teško da matira Musleru za 1:1.

Drugi dio bio je mnogo mirniji, njemački tim je držao konce igre u svojim nogama i mnogo više prijetio, ali je ostalo 1:1.

Rezultati i sastavi:

Milan - Barselona 2:0

Milan (4-3-3): Abijati, Abate, Zapata, Mekses, Konstant - Ambrosini, Montolivo, Muntari - Boateng, El Šaravi (od 87. Traore), Pacini (od 75. Nijang).

Barselona (4-3-3): Valdes - Alveš, Pike, Pujol (od 88. Maskerano), Alba - Ćavi, Fabregas (od 62. Sančez), Buskets - Pedro, Inijesta, Mesi. 

Galatasaraj-Šalke 1:1

Galatasaraj (4-4-2): Muslera, Nunkeu, Kaja, Sarioglu (od 84. Bulut), Altintop (od od 66. Ebue), Seldžuk, Melo, Rijera, Snajder (od 46. Amrabat), Drogba, Jilmaz. 

Šalke 04 (4-2-3-1): Hildebrand, Hevedes, Matip, Kolašinac, Bastos, Heger, Džons, Draksler (od 84. Barneta), Nojšteter, Farfan, Huntelar (od 75. Puki). 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније