Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 10. 2020. 20:49 >> 21:55

NADA SE VANREDNOM STANJU U KATALONIJI

Bertomeu ne želi da podnese ostavku

Predsjednik Barselone Đosep Marija Bartomeu neće podnijeti ostavku. To je epilog sastanka upravnog odbora kluba, na kojem čelnici Katalonaca nijesu zakazali ni glasanje o nepovjerenju, koje je bilo planirano za 1. i 2. novembar.

Vlada Katalonije razmatra da zbog širenja koronavirusa donese zabranu kretanja tokom vikenda, a uprava Barse u tome vidi spas.

Naime, pravo da glasa ima 110.132 članova kluba, a svi moraju da dođu na na stadion da glasaju.

“Pokrenuli smo adekvatne korake kako bi referendum bio održan na 13 lokaliteta u Kataloniji i još osam u ostatku zemlje tokom 1. i 2. novembra. Formirali smo komisiju da analizira datume, ali zbog specifičnih okolnosti nam je bilo potrebno više od predviđenih 15 dana da organizujemo tako kompleksno dešavanje. Vlada Katalonije nam nije odobrila zahtjev da se referendum održi 15. i 16. novembra. Juče je predsjednik Vlade Španije objavio uvođenje vanrednog stanja i karantina koji podrazumijevaju okupljanje od maksimalno šest osoba na jednom mjestu. Poslali smo katalonskoj Vladi naše pitanja vezana za garancije bezbjednosti naših članova koji su stariji od 65 godina i sada čekamo odgovore. Živimo u jako ozbiljnim vremenima koja zahtijevaju delikatne mjere”, poručio je večeras Bartomeu.

Mesi je prošle sezone kritikovao upravu zbog odnosa prema fudbalerima i pravca u kojem klub ide. On je zatim kritikovao predsjednika rekavši da nije ispunio obećanje, da će ga na kraju sezone pustiti da napusti klub bez naknade.

Bartomeu je rekao da razumije zbog čega je Mesi razočaran, ali je dodao da se nadao da će Argentinac "ostati u Barseloni mnogo godina, pošto bi svi voljeli da on završi karijeru na Kamp Nou".

Pritisak na Bartomeua porastao je poslije ubjedljivog poraza od Bajerna iz Minhena u četvrtfinalu Lige šampiona - 2:8. Poslije toga je predsjednik najavio velike promjene u klubu i zakazao izbore za mart. Barselona prošle sezone nije osvojila nijedan trofej, prvi put od sezone 2007/2008.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније