Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 10. 2020. 18:15 >> 18:30

ZIDAN NADMUDRIO KUMANA

Real oživio na Nou Kampu i slavio u El Klasiku

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu u meču 7. kola španske LaLige – 3:1 (1:1).

Real je nakon dva vezana poraza na svom terenu odigrao taktički perfektan meč i uspio je da savlada najvećeg rivala u 245. "El Klasiku".

Već u prvih 10 minuta vidjeli smo dva gola.

Real Madrid je do prednosti došao poslije prve akcije u petom minutu. Pike je bio veoma loše postavljen, što je iskoristio Benzema i gurnuo je loptu u prostor za Valverdea, koji je zatresao mrežu Neta za vođstvo Reala.

Odgovor je stigao poslije samo nekoliko minuta. Mesi je fenomenalnom dugom loptom pronašao Đordija Albu, koji sa lijeve strane šalje oštru loptu na peterac, a Fati je rutinski šalje iza leđa Kurtoe.

U završnici prvog dijela oba sastava su mogla do prednosti, ali je prvo sjajno intervenisao Tibo Kurtoa nakon pokušaja izbliza Lionela Mesija, a potom i Neto poslije udarca Benzeme.

Veliku šansu u 55. minutu nije iskoristio Kutinjo. Poslije dobre akcije, Fati je poslao centaršut na drugu stativu, gdje je bio usamljen Kutinjo. Glavom je pokušao da pogodi uz stativu, ali je to bio veliki promašaj, pošto je lopta otišla pored gola.

U 62. minutu Real dobija penal, kada je Lengle na petercu vukao Ramosa za dres i sudija je posle gledanja snimka odlučio da dodeli jedanaesterac Realu. Rutinski je Ramos pogodio za novo vođstvo Reala.

Od primljenog gola, Barselona je konstantno napadala, a Real se povukao i čekao kontre. Ušao je Modrić za Real, Grizman za Barselonu i ozbiljno se zakuvalo u poslednjih 15 minuta.

Napadi i šanse su se ređali, gotovo svaka akcija završena je kornerom za Barselonu...

Ipak, na kraju poslije kontre Real stavlja tačku na meč u 90. minutu, kada je pogodio Modrić.

Nakon šest odigranih utakmica Real Madrid je lider sa 13 bodova, dok je Barselona na desetom mjestu sa sedam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније