Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 10. 2020. 15:17   >>  15:17

DEMANTOVAO GLASINE

Infantino: Nijesam zainteresovan za Evropsku Super ligu

Predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da nije zainteresovan za Evropsku Super ligu, poslije navoda da elitni fudbalski klubovi žele da napuste Ligu šampiona i osnuju novo takmičenje, uz podršku svjetske kuće fudbala.

U intervjuu objavljenom u njemačkom Argauer Cajtungu, Infantino je rekao da je Fifa koncentrisana na uspjeh Svjetskog klupskog prvenstva u novom formatu, na kome će od 2022. godine u Kini učestvovati 24 ekipe.

"Kao predsjednik Fife zainteresovan sam za Svjetsko klupsko prvenstvo, a ne za Super ligu. Za mene, ne radi se o utakmici Bajerna iz Minhena protiv Liverpula, već Bajerna protiv Boke juniors", rekao je Infantino, prenio je Eurosport.

"Liverpul ima 180 miliona navijača širom svijeta. Flamengo ima 40 miliona navijača, od kojih su 39 u Brazilu. Liverpul možda ima pet miliona navijača u Engleskoj, a 175 miliona širom svijeta. Želim da klubovi van Evrope u budućnosti budu privlačni na globalnom nivou. To je moja vizija, da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji bi mogli da postanu svjetski šampioni", dodao je on.

Britanski mediji nedavno su prenijeli da su saglasnost za učešće u Evropskoj Super ligi već dali Mančester junajted i Liverpul, a da je Real Madrid blizu potvrdnog odgovora.

Kako je tada naveo Skaj, više od 12 klubova iz Engleske, Njemačke, Španije, Italije i Francuske pregovaraju o tome da budu osnivači novog takmičenja, koje bi moglo da počne 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније