Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92 ]

20. 10. 2020. 12:15 >> 12:16

PREMIJER LIGA BIH

Široki morao da igra derbi sa zaraženim igračima

Fudbalski klub Široki Brijeg objavio je na zvaničnim stranicama društvenih mreža da je čak 18 igrača zaraženo koronavirusom.

To je samo po sebi problem, a još je veći kada se zna da su morali da igraju derbi meč protiv Sarajeva prethodnog vikenda koji su izgubili sa 0:2.

Široki je tražio od Fudbalskog saveza BIH da hitno odloži utakmicu jer korona ušla u ekipu, ali njihov zahtjev je odbijen.

U ekipi je bilo samo 13 igrača, a kasnije se ispostavilo da je čak šestorica među njima pozitivno na Kovid-19.

"Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaiju, današnje testiranje potvrdilo je da je još jedan član stručnog štaba i čak šest igrača NK Široki Brijeg, koji su nastupali u derbiju 11. kola Premijer lige BIH protiv FK Sarajevo na 'Koševu', pozitivno na koronavirus", navodi se u saopštenju Širokog.

"Plašili smo se ovakvog epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijeg, nego svih nas. U pitanju je zdravlje i zaštita života, kako naših igrača, tako i suparničkih, sudija i svih ostalih koji učestvuju u organizaciji utakmica", navode iz kluba i dodaju:

"NK Široki trenutno ima samo šest igrača iz seniorske ekipe na raspolaganju za treninge i utakmice koje slijede. Zvanično ćemo zahtjevti da se naredni mečevi odlože, u nadi da će nadležni napokon 'progledati' - u interesu fudbala i zdravlja igrača. Moramo ozbiljno pristupiti ovom problemu i vidjeti kuda nas sve ovo vodi. Danas NK Široki, a sjutra možda već neko drugi...", objavio je Široki Brijeg.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније