Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

17. 10. 2020. 18:29 >> 20:01
4

1. CFL

Prekid pod Goricom, Podgorica slavila za 1. mjesto

Duel OFK Titograda i Sutjeske završen je bez golova, dok su pobjede ostvarili fudbaleri Podgorice i Iskre, u devetom kolu Telekom Prve crnogorske lige.

Obilježio ga je duel fudbalera Budućnosti i Zete, koji je prekinut je u 83. minutu, nakon što je ekipa iz Golubovaca napustila teren nezadovoljna suđenjem Nikole Dabanovića.

Fudbaleri Zete su, nakon dobijenog trećeg crvenog kartona, napustili teren. Prethodno su isključeni Vasko Kalezić u 41, Janko Simović u 73. i Srđan Krstović u 80. minutu.

U trenutku prekida Budućnost je vodila 1:0, pogotkom Draška Božovića u 75. minutu

Fudbaleri Iskre pobijedili su u Danilovgradu plavsko Jezero 2:1 i ostvarili treću pobjedu ove sezone.

Plavski tim poveo je golom albanskog fudbalera Nduea Mujecija iz jedanaesterca u 65. minutu. Izjednačio je Ivan Vuković u 73, a pobjedu domačinu, treću ove sezone, donio je Bogdan Milić u 83. minutu.

Pobjedu je upisala i Podgorica, koja je na DG areni slavila protiv pljevaljskog Rudara 2:0.

Do pete pobjede ove sezone i čelne pozicije na tabeli došla golovima Šalete Kordića u 42. i 78. minutu.

Podgorički sastav iskoristio je remi Dečića i ponovo preuzeo prvo mjesto.

Dečić je u Petrovcu igrao sa istoimenim domaćim timom neriješeno 1:1.

Domaćin je poveo golom Marka Markovića u 33. minutu. Izjednačio je i postavio konačan rezultat Kristijan Vuljaj u 48. minutu.

Vuljaj je u 57. minutu imao priliku da donese preokret, ali nije realizovao jedanaesterac.

Podgorica je, nakon devetog kola, ponovo na čelu tabele sa 18 bodova. Dečić je drugi sa 17, dok su po 15 osvojili Sutjeska i Budućnost sa dvije utakmice manje. Iskra je peta sa 12 i ima jedan više od Jezera i Zete.

U narednom kolu, 25. oktobra, sastaće se: Rudar - Jezero, Iskra - Zeta, Budućnost - Dečić, Petrovac - Sutjeska i OFK Titograd - Podgorica.

TROFEJ RADIJA CG: Kordić ponovo sam na čelu

Podgorica, (MINA) – Golgeter Podgorice, Šaleta Kordić sa osam postignutih golova zauzima prvo mjesto na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Talentovani napadač pljevaljskog Rudara, Vuk Striković i Kristijan Vuljaj iz Dečića postigli su po šest, a gol manje Božo Marković iz Sutjeske.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Draško Božović iz Budućnosti i Iljir Camaj iz Dečića, dok su po tri gola postigli vezista Sutjeske Milutin Osmajić, Kođo Nijaveđi iz Zete i Marko Mrvaljević iz OFK Titograda.

Strijelci po dva gola su Vasilije Terzić iz Budućnosti, fudbaler Dečića Anđelo Rudović, Božo Osmajlić iz Jezera, igrači Petrovca Andrija Ražnatović i Marko Marković, vezista Podgorice, Japanac Arihiro Sentoku, Marko Merdović iz Rudara, Goran Milojko iz Zete i igrač Sutjeske Milivoje Raičević.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih šest golgeteri Sutjeske Goran Vujović, Igor Ivanović i Marko Ćetković, igrači Mladosti Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније