Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 09. 2020. 19:32 >> 19:43

RAKITIĆ PRELOMIO

"Oproštaj od reprezentacije najteža odluka"

Zamjenik kapitena fudbalske reprezentacije Hrvatske Ivan Rakitić povukao se iz državnog tima, saopštio je danas Fudbalski savez.

"Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram da prelomim i donesem tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostaće mi među omiljenim uspomenama u životu", naveo je Rakitić, prenijela je Hina.

Rakitić je odigrao 106 utakmica za reprezentaciju Hrvatske i postigao 15 golova. On je 2007. debitovao za A tim, kada je selektor bio Slaven Bilić.

Sa reprezentacijom je osvojio drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Tokom turnira postigao je odlučujuće golove iz jedanaesteraca protiv Danske u osmini finala i Rusije u četvrtfinalu.

"Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu ekipu koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i saigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta u narednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača", dodao je Rakitić.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao sa selektorom Zlatkom Dalićem, predsjednikom Saveza Davorom Šukerom i kapitenom reprezentacije Lukom Modrićem.

"Meni je kao selektoru žao što neće nastaviti da igra za Hrvatsku, ali poštujem, naravno, njegovu odluku, kao što je to bilo i s Mandžukićem, Subašićem i Ćorlukom poslije Svjetskog prvenstva. O njegovoj ljubavi prema hrvatskoj reprezentaciji dovoljno govori što je u zahtjevnoj situaciji odabrao upravo Hrvatsku ispred Švajcarske u kojoj je odrastao", rekao je Dalić.

"Iza Ivana je velika karijera u reprezentaciji, a niko od nas neće zaboraviti onu hladnokrvnost prilikom izvođenja odlučujućih jedanaesteraca na Svjetskom prvenstvu", dodao je selektor i zahvalio Rakitiću na svemu što je dao Hrvatskoj na terenu i van njega.

Sa 106 nastupa Rakitić je četvrti po broju odigranih utakmica za hrvatsku reprezentaciju, a ispred su Darijo Srna (134), Luka Modrić (127) i Stipe Pletikosa (114).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније