Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, objavila B.B. ]

15. 09. 2020. 11:12 >> 11:14

NE SMIRUJE SE BURA

Iz "Olimpika" upozorili na prijetnje smrću Alvaru

Fudbalski klub Pari Sen Žermen podržao je svog fudbalera Nejmara, koji je Alvara Gonzalesa optužio za rasizam, dok je Olimpik Marsej danas upozorio na prijetnje smrću tom igraču.

"Nema mjesta za rasizam u društvu, fudbalu ili našim životima", navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena, koji je naveo da "snažno podržava" Nejmara i da podržava i da se raduje istrazi Lige jedan.

Utakmicu dva kluba u nedjelju u Parizu, u kojoj je Olimpik u Ligi jedan pobijedio sa 1:0, obilježio je incident u finišu, kada je isključeno čak pet igrača, od čega tri iz PSŽ-a.

Među isključenima je i Nejmar, koji je sa leđa, rukom u glavu udario Alvara, a crveni karton je dobio poslije intervencije iz VAR sobe.

Dvojica fudbalera su se i prije toga sukobila i međusobno vrijeđala.

Nejmar je poslije utakmice optužio Alvara za rasizam i pozvao nadležne da koriste VAR i razjasne stvari.

Saopštenje je izdao i Olimpik, koji je naveo da Gonsales nije rasista.

"Gonsales nije rasista i to je pokazao svakodnevnim ponašanjem od kad je došao u klub. Isto su svjedočili i njegovi saigrači. Olimpik je simbol antirasizma u francuskom profesionalnom sportu", navode iz Olimpika.

Klub iz Marseja je upozorio na "ozbiljne posljedice" puštanja privatnih telefonskih brojeva Gonsalesa i njegove rodbine u brazilskim medijima i na društvenim mrežama.

To je, kako se navodi iz kluba, dovelo do "stalnog uznemiravanja i prijetnji smrću".

Pred kraj utakmice u Parizu, igrač PSŽ-a Leandro Paredes udario je Darija Benedeta, što je izazvalo sukob na centru igrališta.

Pored dvojice fudbalera, isključeni su još Lajvin Kurzava iz PSŽ-a i Žordan Amavi iz Marseja, kao i naknadno Nejmar.

Nejmar je o rasizmu prvo informisao četvrtog sudiju, a potom je to ponovio u kameru, da bi nakon toga reagovao na društvenim mrežama.

Gonsales je negirao rasizam i optužio Nejmara da je loš gubitnik.

Disciplinska komisija Lige jedan će se sastati u nedjelju da ispita slučaj i u donošenju odluka koristiće izvještaje arbitara i snimke sa utakmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније