Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 09. 2020. 19:46   >>  19:46

HADŽIBEGIĆ PRED LUKSEMBURG

Iskusna su ekipa, na nama je da ih uvedemo u naš ritam

Selektor fudbalera Crne Gore Faruk Hadžibegić rekao je da je Luksemburg iskusna ekipa, te da njegova ekipa mora rivala da uvede u svoj ritam, ukoliko želi da upiše i drugu pobjedu u Ligi nacija.

"Sokoli" u utorak od 20 i 45 igraju sa Luksemburgom drugi meč grupe 1 C Lige nacija.

"Naš cilj je da sve uradimo da pređemo iz C u Ligu B. Pred početak sam rekao da je matematički tačno da nam za to treba šest pobjeda. Nakon svakog kola su nove kalkulacije. Mi sada imamo interesantnu situaciju, koja može da nam dozvoli malo više slobode u sjutrašnjem meču. Igramo protiv direktnog konkurenta i neće biti lako. To je iskusna internacionalna ekipa, malo je tu igrača iz Luksemburga. To više nije "ona" selekcija Luksemburga, sada je to ekipa od igrača koji su rođeni vani, ima ih sa svih strana, ima i Južnoamerikanaca. "Namazana" su ekipa, pravi su mangupi. Na nama je budemo lukaviji od njih, da ih navedemo u naš ritam“, kazao je selektor.

Domaćin je Crnoj Gori prepustio ulogu favorita, ali to neće zavarati njegovu ekipu, uvjeren je Hadžibegić.

"Meni je drago da ljudi cijene našu ekipu, ali mi treneri smo takvi, uvijek nam je protivnik favorit, skidamo pritisak na taj način, iako, naravnom ne mislimo tako. Oni su pobijedili u prvom meču u gostima, sada igraju kod kuće i nema dileme da se dobro osjećaju. Mislim da žele da prebace pritisak na nas, a na nama je da to prozremo i odgovorimo na pravi način“, kazao je naš slektor.

Dodao je da su svi spremni i motivisani, da donesu bodove sa neugodnog gostovanja.

"Puno smo razgovarali sa igračima da vidimo kako se osjećaju. Oni ne mogu da poprave fizički spremu, već samo da dobiju svježinu. Radili smo na tome, nadam se da smo ih doveli u nivo da mogu da odigraju utakmicu dobrog ritma. Imam 22 igrača i svi su spremni i motivisani. Vidjećemo kako ćemo sa Jovetićem, da li kao na Kipru, ali prije svega sam jako zadovoljan što su svi spremni i željni, i što mogu da računam i na Jovetića, Islamovića, Bećiraja, Jankovića...“, zaključio je Hadžibegić.

Golman naše reprezentacije Milan Mijatović ističe da ako ekipa ponovi izdanje sa Kipra , neće biti problema.

"Biće teža utakmica, imaju dosta dobrih igrača, koji igraju u jakim ligama. Pokazali su koliko su neugodni u Azerbejdžanu. Mi moramo da budemo mirni, staloženi kao na Kipru. Potrebna nam je koncentracija. Pao nam je teret, u dobrom smo raspoloženju. Mislim da imamo velike šanse u Luksemburgu. Ako budemo imali pristup kao protiv Kipra, ako budemo pravi, možemo do tri boda", kazao je Mijatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније