Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

14. 08. 2020. 14:57   >>  14:57

BEZ PROMJENE FORMATA

Čeferin se nada da će se EP igrati pred punim stadionima

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je da se nada da će se Evropsko prvenstvo, koje je zbog pandemije korona virusa odgođeno za sljedeću godinu, održati u istom formatu i uz prisustvo navijača na stadionima.

"Imaćemo gledaoce na stadionima. EURO bi trebalo da se održi sa navijačima bez promjene formata u 12 evropskih gradova", rekao je Čeferin za Frans Pres.

"Možda ono što nam danas izgleda čudno neće biti u decembru ili januaru. Još imamo vremena za razmišljanje o tome. Za sada zadržavamo isti format i nadamo se da ćemo imati navijače na stadionima", dodao je prvi čovjek Uefe.

EURO 2020 je trebalo da se održi u junu i julu ove godine u 12 gradova, ali je pandemija primorala Uefu da u martu odgodi to takmičenje za sljedeću godinu (11. jun - 11. jul).

Zahvaljujući tom odlaganju omogućeno je da se završe nacionalna prvenstva, kao i Liga šampiona i Liga Evropa.

Čeferin je istakao da se ne postavlja pitanje o održavanju Evropskog prvenstva iza zatvorenih vrata, obzirom da, osim Francuske gdje je dozvoljeno 5.000 ljudi na stadionima, većina evropskih zemalja organizuje utakmice bez publike.

"Ne želim čak ni da pričam o odsustvu navijača ili o ograničenom broju gledalaca. Želim da ostanem optimista, šaljem pozitivnu energiju i zaista mislim da ćemo imati navijače na stadionima. Ako to ne bude bilo moguće, razgovaraćemo...", rekao je Čeferin.

"Ali, iskreno vjerujem da će se stvari normalizovati i prije sljedeće godine", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније