Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

13. 08. 2020. 15:34   >>  15:32

ZBOG KORONAVIRUSA

UEFA odgodila kvalifikacije u mlađim kategorijama

Izvršni odbor Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) odlučio je da odgodi kvalifikacije za narednu sezonu takmičenja u mlađim selekcijama do proljeća 2021. godine kao i da smanji broj mečeva.

Odbor je, nakon konsultacija sa predstavnicima svih 55 nacionalnih saveza i uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa pandemijom COVID-19 širom Evrope, donio niz odluka koje se odnose na takmičenja mlađih nacionalnih selekcija.

Saopšteno je da su odluke donijete sa ciljem da se ublaže dodatni operativni troškovi i finansijski teret koji podnose nacionalni savezi, koji su uzrokovani higijenskim, putnim i smještajnim mjerama, kao i testiranjima sa ciljem zaštite zdravlja i smanjenja rizika od inficiranja i daljeg širenja infekcije.

Odlučeno je da preliminarna runda kvalifikacija za kadetsko prvenstvo za žene bude odigrana do kraja februara 2021. godine (12 mini turnira).

Elitna runda biće zamijenjena plej-of utakmicama, dok će plej-of u kojem će učestvovati 14 timova biti odigran do kraja marta 2021. godine.

U konkurenciji kadeta preliminarna runda kvalifikacija predviđena je da bude odigrana do kraja marta 2021. godine (13 mini turnira).

Odlučeno je da se elitna runda ukine, dok će se pobjednici 13 mini turnira i dvije povlašćene selekcije kvalifikovati za finalni turnir koji će biti odigran na Kipru u maju 2021. godine.

"Preliminarna runda kvalifikacija za šampionat omladinki planirana je za februar, dok je elitna runda biti zamijenjena plej-of utakmicama.
Plej-of u kojem će učestvovati 14 timova odigraće se u aprilu 2021. godine", saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Navodi se da će preliminarna runda kvalifikacija za šampionat omladinaca biti odigrana u martu (13 mini turnira). Elitna runda biće zamijenjena plej-of utakmicama. Plej-of u kojem će učestvovati 14 timova odigraće se do kraja maja 2021. godine.

U konkurenciji kadetkinja, za sezonu 2019/20, otkazuje se elitna runda i završni turnir.

"Ukoliko se potvrdi odigravanje FIFA Svjetsko prvenstva za kadetkinje za učešće na šampionatu kvalifikovaće se tri selekcije sa najvećim koeficijentom (Engleska, Njemačka i Španija)", piše u saopštenju.

Navodi se da će u konkurenciji omladinaca elitna runda biti odigrana u oktobru 2020. godine.

"Finalni turnir održaće se u Sjevernoj Irskoj i to grupna faza u novembru 2020. godine, eliminaciona faza u martu 2021. godine", saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније