Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila M.Mi. [ Mina ]

29. 07. 2020. 15:45 >> 17:05

IZVRŠNI ODBOR FSCG

CFL startuje 15. avgusta

Nova sezona u Telekom 1. CFL počeće 15. avgusta, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore.

Članovi rukovodstva naše ,,kuće fudbala“ jednoglasno su usvojili kalendar takmičenja za jesenji dio sezone 2020/21 kao i Propozicije Telekom 1. CFL, Druge lige, Omladinske, Kadetske, Ženske i Futsal lige, kao i Kupa Crne Gore za seniore.

Tako će prvi dio prvenstva u elitnom rangu trajati do 13. decembra i sastojaće se od 19 kola. Shodno odluci donijetoj na V sjednici Izvršnog odbora tokom sezone 2020/21 timovi koji nastupaju u Telekom 1. CFL biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koja su na dan odigravanja meča mlađa od 21. godinu.

Takmičenje u Drugoj ligi Crne Gore počinje 23. avgusta i u jesenjem dijelu sezone, koji se završava 3. decembra, odigraće se 19 prvenstvenih kola. Drugoligaške ekipe, takođe, su obavezne da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača mlađa od 21. godinu.

U predstojećoj sezoni Kup Crne Gore biće sproveden u izmijenjenom formatu. Za naslov pobjednika masovnijeg takmičenja boriće se ekipe koje su u prethodnoj sezoni učestvovale u Telekom 1. CFL i šest najbolje plasiranih ekipa Druge lige Crne Gore iz nedavno završene sezone. U osmini finala i četvrtfinalu igraće se po jedna utakmica, dok će se u polufinalu igrati dva meča (kod kuće i na strani).

Od sezone 2020/21 format takmičenja u Omladinskoj i Kadetskoj ligi biće promijenjen i takmičenje će se odvijati u dvije grupe. Na kraju jesenjeg dijela po tri najslabije plasriane ekipe će ispasti iz grupe A u grupu B, dok će tri najuspješnije ekipe će biti promovisane iz grupe B u grupu A.

Grupa A Omladinske lige brojaće osam ekipa, dok će grupa B imati deset ekipa. U Kadetskoj ligi obje grupe imaće po deset ekipa. Takmičenje Omladinskoj i Kadetskoj lige počeće 23. i 24. avgusta.

Izvršni odbor je na sjednici usvojio Izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2019. godini sa izvještajem revizora, kao i Odluke o taksama i troškovnicima za sezonu 2020/21. Usvojen je i Pravilnik o komercijalnim i medijskim pravima zatim izmjene Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, Pravilnika o dozvolama za rad službenih lica i Pravilnika o učlanjenju i registru klubova FSCG.

Članovi Izvršnog odbora informisani su o aktivnostima na organizaciji Skupštine FSCG koja je zakazana za 11. avgust 2020. godine. Zbog trenutne epidemiološke situtacije i nemogućnosti održavanja skupova u zatvorenom prostoru sa prisustvom više od 20 osoba zaključeno je da će se Skupština održati kada se za to steknu uslovi.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su molbu polaznika treće generacije Centra za edukaciju i na školovanju za UEFA „Pro“ licencu, koji zbog pandemije COVID-19 nijesu u mogućnosti da obave stažiranje u inostranim klubovima, da im se odobri uslovna licenca kako bi tokom naredne sezone obavljali funkciju šefa stručnog štana u klubovima Telekom 1. CFL i Druge lige Crne Gore. Polaznici kojima je odobrena uslovna licenca imaju obavezu da u narednih godinu dana obave stažiranje i odbrane diplomski rad.

Izvršni odbor je prihvatio molbu Milorada Pekovića i razriješio ga je dužnosti selektora omladinske (U-19) reprezentacije. Ujedno, Izvršni odbor se zahvalio Pekoviću na dosadašnjem izuzetno profesionalnom odnosu prema obavezama i poželio mu sreću u daljem radu i karijeri.

Na sjednici je donešena Odluka da se nastavi sa postavljanjem reflektora na crnogorskim fudbalskim stadionima, tako da će u narednom periodu započeti realizacija projekta postavljanja reflektora u Beranama, Bijelom Polju, Baru i Kotoru.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su iste sudija i kontrolora, delegata Telekom 1. CFL i Druge lige za narednu takmičarsku sezonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније