Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

16. 07. 2020. 18:05 >> 18:01

VODIĆE DRUGI TIM

Pirlo počinje trenerski posao u Juventusu

Andrea Pirlo, nekada jedan od najboljih veznih fudbalera svijeta, počeće da se bavi trenerskim poslom. Karijeru je okončao 2017. godine u Njujork sitiju, a ovih dana bi trebao da bude predstavljen kao novi trener drugog tima (U23) Juventusa, objavili su u četvrtak italijanski mediji.

Više medija tvrdi da je 41-godišnji Pirlo pristao je preuzeti vođenje Juventusove mlade ekipe, s ciljem da jednog dana možda postane trener prvog tima. Dodaje se da će nekadašnjem italijanskom asu pomoćnik biti Roberto Baronio, trenutno trener u omladinskom pogonu Napolija.

Baronio je zajedno sa Pirlom 2000. godine u dresu mlade reprezentacije Italije osvojio Evropsko prvenstvo, a zajedno su igrali i na Ljetnim olimpijskim igrama iste godine.

Pirlo će na klupi zamijeniti Fabija Pekija, koji je vodio Juventus U23 do trijumfa u Kupu Italije Serie C, ali u prvenstvu nije uspio da izbori plasman u Seriju B.

Pirlo je izuzetno uspješnu profesionalnu karijeru počeo u Breši, a zatim je igrao za Ređijanu, Inter, Milan, Juventus i na kraju Njujork siti. Sa Milanom je dva puta bio šampion Evrope i jednom svijeta. Nacionalnu titulu osvajao je šest puta, dvije sa “rosonerima“ i četiri sa Juventusom. U dresu reprezentacije Italije, s kojom je bio svjetski šampion 2006. godine, odigrao je 116 utakmica i postigao 13 golova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније