Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

16. 07. 2020. 13:47 >> 13:43

IGRA U SJAJNOJ FORMI

Gvardiola: Nećemo ubjeđivati Silvu da ostane

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da niko ne može ubijediti igrača Davida Silvu da ostane u klubu.

Silva će na kraju sezone, poslije 10 godina, otići iz Mančester sitija. On je osvojio četiri šampionske titule u Premijer ligi, dva FA kupa, pet trofeja u Liga kupu i tri Komjuniti Šilda.

Siti je sinoć pobijedio Bornmut sa 2:1, a Silva je postigao gol iz slobodnog udarca i asistirao Gabrijelu Žezusu kod drugog kola.

"Odlučio je da ode, on je to rekao mnogo puta. Mislim da želi da završi poslije 10 sezona. U nevjerovatnoj je formi otkako smo se vratili poslije pauze. Odigrao je još jednom izuzetno i ponovo je bio strijelac, dva puta uzastopno postigao je fantastične golove", rekao je Gvardiola, prenio je BBC.

Gvardiola je izrazio nadu da će se na kraju karijere Silva vratiti u Mančester na oproštajnu utakmicu.

Silva je do sada odigrao 431 utakmicu za Siti i postigao 76 golova. Otkako je debitovao u Premijer ligi u avgustu 2010. godine napravio je 93 asistencije.

Imao je najmanje 10 asistencija u četiri različite sezone, što je u posljednjoj deceniji uspjelo samo Kristijanu Eriksenu.

Sa 34 godine i 189 dana, Silva je treći najstariji fudbaler u Premijer ligi koji je imao 10 asistencija u jednoj sezoni, poslije Denisa Bergkampa koji je imao 35 godina i 263 dana u sezoni 2004/2005 i Paola Di Kanija, koji je u sezoni 2003/2004 to uspio sa 35 godina u 262 dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније