Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

30. 06. 2020. 20:18 >> 20:13

PRENATRPAN RASPORED

Kup Afričkih nacija pomjeren za 2022. godinu

Takmičenje u fudbalskom Kupu afričkih nacija, koje je trebalo da se odigra naredne godine, pomjereno je za 2022. zbog prenatrpanog kalendara usljed pandemije korona virusa.

Konfederacija afričkog fudbala (CAF) danas je saopštila da će se turnir 24 ekipe igrati u januaru i februaru 2022. godine u Kamerunu.

"Datumi turnira i preostalih utakmica u kvalifikacijama biće naknadno objavljeni", navodi se u saopštenju CAF.

U kvalifikacijama je ostalo da se odigra još četiri kola, a sa rasporedom se kasni zbog pandemije. Ove godine nije odigrana nijedna utakmica, a za oktobar i novembar slobodna su samo četiri termina.

CAF je zbog "trenutnih okolnosti" otkazao ovogodišnji ženski turnir Kupa afričkih nacija, a umjesto toga pokrenuće žensku Ligu šampiona 2021. godine.

Svaka od 54 članice CAF dobiće po dodatnih 300.000 dolara, kao pomoć za pokrivanje troškova tokom pandemije. Ukupni paket pomoći iznosi 16,2 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније