Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

02. 06. 2020. 21:05 >> 21:01

"POSTAO MEGALOMAN"

Blater: Infantino želi da pretvori fudbal u mašinu za novac

Bivši predsjednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater rekao je da predsjednik te organizacije Đani Infantino želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za pravljenje novca.

Blater je 2015. godine napustio funkciju u Fifi osramoćen skandalom u vezi sa finansijskim malverzacijama, a na čelu svjetske kuće fudbala zamijenio ga je Infantino.

Blater je preuzeo Fifu 1998. godine i transformisao je Svjetsko prvenstvo u jedno od najunosnijih sportskih takmičenja.

"Čini se da je Đani Infantino želio da utre put ka predsjedništvu. On želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za novac. On želi da sve bude veće. Svjetsko prvenstvo sa 48 ekipa, projekat Gol je preimenovan jer želi tri puta više novca. Svjetsko klupsko prvenstvo sa 24 ekipe, prošireno Svjetsko prvenstvo za fudbalerke sa 24 na 32 ekipe", rekao je Blater za švajcarsku agenciju Kiston-ATS.

"To nije moguće, to je preteško svariti", dodao je Blater.

On je rekao i da je Infantino postao "megaloman".

"Igra se sobom jer je prožet sobom. Postao je megaloman. U svojoj aroganciji, on više ne razgovara predsjednicima Fudbalskih saveza nego sa predsjednicima država", naveo je Blater.

Blater služi šestogodišnju suspenziju iz fudbala. On je u aprilu rekao da je nevin, nakon što je američko Ministarstvo pravde podiglo optužnicu da su Rusija i Katar dali mito u zamjenu za glasove prilikom izbora za domaćina Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније