Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Mina

30. 05. 2020. 21:58   >>  18:43

NASTAVLJEN ŠAMPIONAT

Sutjeska izbjegla poraz, Budućnost uvećala prednost

Crnogorski fudbaleri vratili su se na terene nakon više od dva mjeseca pauze izazvane pandemijom korona virusa. Fudbaleri Budućnosti ostvarili su pobjedu, tri boda osvojila je i Zeta, dok je Sutjeska u samom finišu došla do boda u 24. kolu Telekom Prve crnogorske lige.

Prvi put u istoriji crnogorskog fudbala, sve utakmice jednog kola Telekom 1.CFL igrale su se u noćnom terminu, pod reflektorima.

Sjajan meč viđen je na Zlatici gdje je viđeno čak šest golova. Domaći Kom je prokockao dva gola prednosti protiv Sutjeske, koja je sa dva gola u finišu došla do boda.

Kom je poveo pogotkom Save Gardaševića u prvom minutu.

Na 2:0 povisio je Filip Mitrović u 31, dok je u sudijskom dodatku prvog poluvremena zaostatak smanjio Stefan Nikolić iz jedana esterca.

Prednost na dva gola ponovo je vratio Mirza Hot u 71, dok je sam finiš zanimljivim učinio je Božo Marković u 88. minutu i smanjio na 3:2.

Konačan rezultat postavio je Damir Kojašević efektnim golom iz slobodnog udarca.

Lider šampionata Budućnost, minimalnim rezultatom 1:0, na svom terenu je savladala Grbalj i tako uvećala prednost nad aktuelnim šampionom na 14 bodova razlike.

Odlučujući pogodak, za 18. trijumf ove sezone, postigao je Petar Grbić u 19. minutu.

I Zeta je upisala pobjedu po povratku na teren. U Golubovcima je savladan Rudar, pa su se tako dva tima izjednačili na tabeli.

Zetu su do pobjede u Golubovcima protiv Rudara, osme ove sezone, vodili Elom Kođo u 71. i Aleks Jamoa u 80. minutu.

Podgorica i Iskra igrali su 0:0, a bez pobjednika završen je i duel Petrovca i OFK Titograda, koji su na stadionu pod Malim brdom igrali 1:1.

Domaćin je poveo golom Miloša Kalezića u 68. minutu.

Bod ekipi iz podgoričkog naselja Stari aerodrom postigao je Admir Adrović u 83. minutu.

Budućnost je, nakon 14. kola, vodeća na taveli sa 57 bodova i ima 13 više od drugoplasirane Sutjeske.

Iskra je osvojila 38, a po 33 fudbaleri Zete i Rudara.

Šampionat će biti nastavljen u srijedu, a u 25. kolu sastaće se: Grbalj – Zeta, OFK Titograd – Budućnost, Sutjeska – Petrovac, Iskra – Kom i Rudar – Podgorica.

Svi rezultati:

ZETA-RUDAR 2:0 (0:0)
(Elom Kođo 72' Jamoa 80')

PETROVAC-OFK TITOGRAD 1:1 (0:0)
(Kalezić 68' - Adrović 83)

KOM-SUTJESKA 3:3 (2:0)
(Gardašević 2' Mitrović 30' Hot 71' - Nikolić 45' (pen), Marković 88' Kojašević 90+)

BUDUĆNOST-GRBALJ 1:0 (1:0)
(Grbić 19')

PODGORICA-ISKRA 0:0 (0:0)

Trofej Radija CG: Đorđević i dalje na čelu

Boban Đorđević, koji je u jesenjem dijelu nastupao za Grbalj, sa devet postignutih golova zauzima čelnu poziciju na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Gol manje postigli su Draško Božović i Igor Ivanović iz Budućnosti, igrači Rudara Velizar Janketić i Vule Vujačić, članovi Sutjeske Damir Kojašević, Stefan Nikolić i Marko Ćetković iz Sutjeske, napadač Koma Sava Gardašević i Boris Kopitović, koji je u jesnjem dijelu prvenstva igrao za Petrovac.

Po šest golova postigli su Goran Vujović iz Koma i Božo Marković iz Sutjeske.

Po pet puta u listu strijelaca upisali su se Marko Vučić iz Sutjeske, Petar Grbić, Panajotis Moraitis i Dušan Stojiljković iz Budućnosti, Milan Đurišić iz Iskre, Tiago Rodrigues Faria iz Rudara, igrači Podgorice Jovan Vujović i Šaleta Kordić i Žarko Popović iz Koma.

Prvi trofej Radija Crne Gore, u sezoni 2013/14, osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u narednih pet golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović, igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović i napadač Zete, Nikola Krstović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније