Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 05. 2020. 15:54   >>  15:52

"KAO IDIOTI"

U Francuskoj se dovodi u pitanje odluka o prekidu sezone

To je zemlja svjetskih prvaka, ali da li je to zaista fudbalska zemlja - to je pitanje koje neki u Francuskoj postavljaju ove nedjelje dok njeni susjedi rade na vraćanju sporta.

Debata se, u suštini, vodi otkako je francuska liga odlučila da prekine sezonu krajem aprila.

Suprotno tome, prošlo je dvije nedjelje od ponovnog pokretanja njemačke Bundeslige. Italijanski ministar sporta u četvrtak je potvrdio da će se Serija A vratiti 20. juna, a očekuje se da do tada krenu i Primera i Premijer liga.

"Kao idioti" - bio je naslov na naslovnoj strani Ekipa u petak pošto je taj sportski dnevnik doveo u pitanje ishitrenu odluku lige o završetku sezone.

Tadašnja odluka LFP zasnovana je na izjavi francuskog premijera Eduara Filipa da se sezona ne može nastaviti jer je pandemija bješnjela krajem aprila.

Međutim, Francuska u posljednjih nekoliko nedjelja uveliko ublažava mjere uvedene zbog korona virusa, a Filip je u četvrtak izjavio da bi timski sportovi mogli da se pokrenu poslije 21. juna.

"Bićemo jedina velika fudbalska zemlja u Evropi koja se drži ove odluke i nije uslovljena razvojem pandemije i ublažavanjem mjera", piše Ekip.

Pari Sen Žermen je proglašen za šampiona, Amjen i Tuluz su ispali iz lige zbog čega su ti klubovi podnijeli tužbe.

Međutim, vodeći glas protiv završetka sezone stizao je od predsjednika Liona Žan-Mišela Ole. Lion je bio sedmi na sedmom mjestu na tabeli, koje ne vodi u evropska takmičenja.

Ni Lion ni PSŽ neće igrati takmičarske utakmice prije nastavka Lige šampiona koje se očekuje u avgustu.

"Potpuno sam ubijeđen da ono što se dogodilo nije dobro za klubove i francuski fudbal u cjelini", rekao je on za Parizijen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније