Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta, Objavila: R.B. ]

22. 05. 2020. 19:04 >> 19:02

IKONA SERIJE A

Umro bivši trener Intera Luiđi Simoni

Bivši trener fudbalskog kluba Inter Luiđi Simoni umro je danas u 81. godini.

Simoni je bio u bolnici od prošlog ljeta kada je pretrpeo moždani udar, ali je u martu prebačen kući zbog pandemije korona virusa. On je u četvrtak ponovo primljen u bolnicu kada mu se stanje pogoršalo.

Simoni je 1998. godine osvojio Kup Uefa sa Interom u cijeloj sezoni na klupi milanskog kluba. Predvodio je ekipu do drugog mjesta u Seriji A i osvojio je nagradu za najboljeg trenera u ligi.

"Ovako ga se mi sjećamo: sjedokos, na našoj klupi, dok sa osmijehom na licu uživa u Ronaldovoj magiji, uz naklonost navijača", naveo je Inter u saopštenju.

Simoni je tokom karijere u sedam navrata iz Serije B doveo pet različitih klubova u Seriju A. On je trenirao ukupno 17 klubova, uključujući Napoli, Lacio i Đenovu.

Igrao je za Mantovu, Brešu, Torino, Juventus, Djenovu i Napoli, sa kojim je 1962. godine osvojio Kup Italije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније