Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

17. 05. 2020. 19:54 >> 19:50

STROGO DA SE PRIDRŽAVAJU SMJERNICA

Od ponedjeljka španski klubovi na grupnim treninzima

Svi klubovi u španskim fudbalskim ligama od ponedjeljka mogu da počnu sa treninzima u malim grupama igrača, uprkos strožijim mjerama restrikcije u pojedinim djelovima zemlje zbog pandemije korona virusa.

U gradovima kao što su Madrid i Barselona još nijesu ublažene restrikcije kao u većem dijelu Španije, ali Real Madrid i Barselona su dobili dozvolu da pređu u drugu fazu treninga.

Liga je poručila klubovima da od ponedjeljka svi igrači mogu da treniraju u malim grupama bez obzira na fazu karantina u njihovim regionima. Do sada su fudbalerima bili dozvoljeni samo individualni treninzi.

Španska vlada postepeno ublažava mjere restrikcija koje su na snazi od sredine marta zbog pandemije, sa različitim nivoima dozvola od regiona do regiona.

Ekipama Reala i Barselone teoretski ne bi trebalo da bude dozvoljeno da treniraju u grupama, ali je Vlada napravila izuzetak.

Klubovima iz regiona sa strožijim restriktivnim mjerama biće dozvoljeno da tokom jednog treninga rade sa 10 igrača, a onim klubovima iz regiona sa ublaženim mjerama do 14 igrača.

U pojedinim regionima nijesu dozvoljeni grupni sastanci, pošto je i dalje na snazi pravilo o distanciranju, a ni sudijama nije dozvoljeno da treniraju u sportskim objektima.

U narednoj fazi, klubovima će biti dozvoljeni puni treninzi sa cijelom ekipom.

Od klubova i igrača je traženo da se strogo pridržavaju smjernica nadležnih tokom treninga. Igrači, zaposleni i svi koji rade na treninzima moraju svakodnevno da se testiraju na korona virus.

Prije nego što su počeli individualni treninzi u klupskim objektima ukupno pet fudbalera prve i druge lige bilo je zaraženo novim virusom.

Uprava lige želi da se takmičenje nastavi 12. juna bez publike.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније