Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

09. 05. 2020. 23:05   >>  23:02

HUMANOST TOKOM PANDEMIJE

Dres Maradone za pomoć siromašnima u Buenos Ajresu

Prodaja dresa argentinske reprezentacije sa potpisom Dijega Maradone omogućila je prikupljanje novca za siromašne stanovnike jedne četvrti na periferiji Buenos Ajresa koja je u karantinu zbog epidemije korona virusa.

"Izvući ćemo se", napisao je Maradona na dresu, koja je replika onog koji je nosio na Mundijalu 1986. godine kad je Argentina pobijedila. Dres je prvobitno ponuđen na aukciji, ali je na kraju dodijeljen žrijebom osobi koja je ponudila više novca nego na aukciji.

Ta inicijativa je omogućila kupovinu oko 100 kilograma hrane, sredstava za higijenu i zaštitne maske za stanovnike četvrti Favaloro kod Buenos Ajresa. Medjutim, nije precizirano koliko je tačno novca prikupljeno.

Poslije 50 dana karantina u Argentini, siromaštvo u toj zemlji se povećalo, rekao je nedavno ministar za društveni razvoj Danijel Arojo.

Prema njegovim navodima, svakog mjeseca se stanovništvu podijeli oko 8.000 tona hrane.

Argentina se pored epidemije korona virusa suočava sa teškom ekonomskom i finansijskom krizom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније