Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2020. 22:01 >> 22:01

DODJELA TV PRAVA

Infantino intervenisao da se obustavi istraga protiv njega

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino navodno je intervenisao kod švajcarskog tužilaštva da se obustavi istraga protiv njega, prenio je danas lokalni list Tribun u Ženevi (Tribune de Geneve).

Kancelarija javnog tužioca je početkom 2016. otvorila istragu protiv Infantina, nedugo pošto je izabran za predsjednika FIFA, povodom dodjele televizijskih prava ofšor kompaniji, dok je još bio zvaničnik Evropske fudbalske unije (UEFA).

List Tribun iz Ženeve je naveo da je Infantino, zabrinut zbog istrage, pisao prijatelju iz detinjstva Rinaldu Arnoldu, koji je postao tužilac u kantonu Vale, odakle obojica potiču.

"U mom interesu je da se sve što prije rasčisti i da bude jasno da ja nemam ništa sa tim", piše između ostalog u pismu koje je Infantino poslao Arnoldu, a čiji je sadržaj prenio švajcarski list.

Arnold i Infantino su se sastali 22. aprila 2016. godine, naveo je list.

Francuska agencija AFP je pokušala da dobije komentar u tužilaštvu, ali nije bilo odgovora.

FIFA još nije reagovala, ali je prehodno sugerisala da su sastanci Infantina sa kancelarijom javnog tužioca s namjerom da se pokaže da ta organizacija želi da sarađuje sa pravosuđem.

Nakon trećeg neformalnog sastanka održanog u novembru 2017. godine, tužilaštvo je obustavilo istragu protiv Infantina.

Ženevski list Tribun takođe je objavio da je bilo mnogo telefonskih razgovora između švajcarskih tužilaca i advokata FIFA. Navedeno je da su "tužioci očigledno pomagali FIFA".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније