Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila M.Mi [ Mina ]

22. 04. 2020. 18:14   >>  18:10 1

DO 1. SEPTEMBRA

Završena fudbalska sezona u Holandiji

Fudbalska sezona u Holandiji zvanično je završena danas, nakon što je vlada produžila zabranu održavanja važnih i velikih javnih dogadaja do 1. septembra, saopštio je Holandski fudbalski savez (KNVB).

Holandski premijer Mark Rutte zabranio je manifestacije, koje uključuju profesionalne sportske događaje i muzičke festivale do 1. septembra, kako bi se spriječio ponovni porast infekcija korona virusom.

"Nijedan profesionalni fudbal ne može se igrati, čak i bez publike, do 1. septembra. Kao rezultat toga, odbor profesionalnog fudbala ne namjerava da nastavi da igra ligu 2019/20", saopštio je KNVB, prenio je Rojters.

Na osnovu današnje odluke vlade, KNVB će se konsultovati sa UEFA, koja podstiče zemlje članice da pokušaju da završe svoje sezone.

Holandija tako prati susjednu Belgiju, koja je već otkazala sezonu, ali su naišli na kritike UEFA-a, koja ih je upozorio da možda neće moći njihovi klubovi da igraju evropska takmičenja naredne sezone.

"Fudbal pod okriljem KNVB-a neće se igrati sve dok ga vlada ne ocijeni sigurnim", dodaje se u saopštenju KNVB-a.

Broj potvrđenih slučajeva KOVID-19 u Holandiji porastao je u protekla 24 sata za 729, na 34.134, saopštile su u utorak zdravstvene vlasti.

Evidentirano je 165 novih smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj umrlih 3.916.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније