Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

21. 04. 2020. 20:23 >> 20:19

U DOBROTVORNE SVRHE

Barsa prodaje prava na ime stadiona za sljedeću sezonu

Fudbalski klub Barselona prodaće prava na ime stadiona za sljedeću sezonu kako bi sakupio novac u borbi protiv korona virusa.

Izvršni odbor Barselone saopštio je danas da će donirati iznos prikupljen od prodaje prava na ime stadiona Kamp Nou za istraživanja i borbu protiv pandemije.

Kamp Nou je najveći stadion u Evropi sa više od 99.000 sjedišta i od otvaranja 1957. godine nije imao sponzora.

"Želimo da pošaljemo univerzalnu poruku: Prvi put će neko imati priliku da stavi svoje ime na Kamp Nou, a prihodi će ići cijelom čovječanstvu, ne samo Barsi. Inicijativa je nastala u vanrednoj situaciji. Mislimo da nam je potreban brz odgovor, stavljajući naš dragulj u službu (borbu)", rekao je potpredsjedik kluba Đordi Kardoner agenciji Asošiejted pres.

Stadion će zadržati ime Kamp Nou i još uključiti ime sponzora, saopštio je klub.

Barselona je planirala da sačeka sa prodajom prava na ime stadiona do sezone 2023/2024. Klub je tada naveo da se nada da će dobiti 300 miliona eura plaćenih unaprijed za 25-godišnji ugovor za plaćanje renoviranja stadiona i drugih objekata.

Kardoner, koji se oporavio od korona virusa, rekao je da ovu dobrotvornu prodaju prava uprava vidi nezavisno od dugoročnog posla od 25 godina, ali da će klub razmotriti priliku ako se pojavi sponzor koji želi da se uključi u dugoročan posao.

On je dodao da Barselona želi da sasluša ponude kompanija i privatnih fondacija i da će razmotriti otvaranje grupi zainteresovanih sponzora koji bi mogli da se udruže i obezbijede više sredstava kao pomoć u borbi protiv virusa.

"Kamp Nou šalje S.O.S. Otvoreni smo za sve. Želimo da maksimiziramo ekonomsko učešće i osiguramo da partneri dijele naše društvene vrednosti", naveo je Kardoner.

Klupska fondacija i sponzor će odlučiti kako će prikupljeni novac biti iskorišćen.

Španija je jedna od zemalja najpogodjenijih korona virusom, više od 20.000 ljudi je umrlo od posljedica virusa u toj zemlji. Po broju umrlih Španija je druga u svijetu, iza SAD.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније