Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

06. 04. 2020. 09:55 >> 09:54

RIDIGER BIJESAN

Afrikanci nijesu životinje za ekperimentisanje

Fudbaler Čelsija Antonio Ridiger bio je začuđen predlogom francuskih doktora da bi ekspriment s vakcinom za koronavirus trebalo da bude sproveden u Africi.

Ridiger, koji je porojeklom iz Sijera Leonea, na zvaničnom Tviter profilu napisao je da je to rasizam na najvećem mogućem nivou.

"Zašto ne bismo ovo izučavali ovo u Africi gdje nema maski, nema ljekova, reanimacije? To se već radilo u nekim istraživanjima vezanim za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izložene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu", rekao je doktor Žan-Pol Mire na francuskoj televiziji, na šta se njegov kolega Loht nadovezao:

"Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi."

Ridiger se tako nadovezao na reakcije Didijea Drogbe i Samjuela Etoa koji su takođe kritikovali Francuze.

"Bilo mi je potrebno neko vrijeme da pronađem riječi za ove ljude. Dva francuska ljekara su na TV predložila da se ekspriment s vakcinom Covid-19 izvrši u Africi... Kao da su Afrikanci životinje? Sramotno! Ovo je rasizam na najvećem mogućem nivou", napisao je fudbaler Čelsija.

Doktori širom svijeta rade na lijeku za virus Covid-19 koji je odnio na desetine hiljada života širom svijeta, a pojedinci su se već prijavili da budu "žrtvovani".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније