Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

05. 04. 2020. 20:23   >>  20:18

NE ŽELE NA ODMOR

Fudbaleri u Španiji kritikovali Ligu

Fudbaleri u Španiji kritikovali su danas odluku Lige koja je tražila od klubova da upute igrače na neku vrstu prinudnog odmora tokom pandemije korona virusa.

Španska liga je u petak navela da su ta odsustva potrebna pošto nije postignut dogovor o tome koliko će fudbalerima biti smanjena plata kako bi se umanjio finansijski uticaj pandemije.

"Čudno je što Primera to podržava", navodi se u saopštenju Udruženja španskih fudbalera.

Navodi se i da je Primera trebala da napravi finansijsku situaciju za ovaj period tako da ublaži uticaj pandemije, pošto se uvijek hvalila svojim "mjerama ekonomske kontrole" i uravnoteženom ekonomskom situacijom španskih klubova.

Igrači su naveli da bi trebalo uzeti u obzir i to da takmičenje nije otkazano već privremeno odloženo.

Uprava lige i igrači razgovaraju u pokušaju pronalaženja načina za ublažavanje gubitaka, koji bi mogli da dostignu skoro milijardu eura ako sezona ne bude nastavljena zbog pandemije korona virusa.

Igrači su saopštili da se slažu sa smanjenjem plata kako bi se pomoglo klubovima tokom krize, ali ne u mjeri u kojoj liga želi.

"Klubovi i igrači postižu dogovore u vezi sa platama. Ono što fudbaleri neće da rade je odricanje prava na rad", navodi se u saopštenju Udruženja igrača.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније