Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2020. 14:15   >>  14:14

BAR DO APRILA

Italija produžava zabranu sporta, ministar kritikuje fudbal

Ministar sporta Italije Vinčenco Spadafora izjavio je danas da bi zabrana sporta u toj zemlji trebalo da se produži bar do kraja aprila.

"Predložiću u ponedjeljak zabranu sportskih dogadjaja na svim nivoima bar do kraja aprila. Takođe, tražiću da se pooštre mjere treninga. To je područje na kojem nijesmo intervenisali prije jer je postojala mogućnost održavanja Olimpijskih igara", rekao je Spadafora za list Republika (La Repubblica).

Trenutno potpuno stanje zabrane ističe u petak, ali će ono biti produženo zbog pandemije korona virusa, kojom je Italija jedna od najzaraženijih država svijeta.

Spadafora je takođe rekao da je "nerealno" da se fudbalsko prvenstvo Italije, Serija A, nastavi 3. maja.

Neki klubovi poput Lacija i Napolija su željeli da ove nedjelje nastave sa treninzima.

Najmanje 15 igrača iz Serije A je testirano pozitivno na korona virus. Ukupno je u Italiji skoro 100 hiljada zaraženih.

Italijanski ministar sporta je naveo da se nada da će svi rukovodioci koji su u sistemu Serije A "pokazati ozbiljnu želju da za promjenom".

"Veliki klubovi žive u balonu, iznad svojim mogućnosti, počevši od milionskih zarada igrača. Oni moraju da razumijeju da više ništa neće biti kao prije pošto se završi ova kriza", kazao je Spadafora.

Fudbaleri Juventusa na čelu sa Kristijanom Ronaldom i trenerom Mauriciom Sarijem su pristali da se odreknu 90 miliona eura u platama kako bi pomogli klubu tokom krize.

Spadafora je rekao da će se obezbijediti 400 miliona eura za oporavak amaterskih sportskih asocijacija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније