Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ rtcg.me, beta ]

11. 03. 2020. 23:33 >> 23:55
1

"REDSI" PREDALI KRUNU

Ljorente i Morata šokirali Liverpul, PSŽ izbacio Dortmund

Liverpul je u osmini finala Lige šampiona predao krunu - "redsi" su u produžecima imali vođstvo 2:0 , ali su rezervisti Markos Ljorente (dva gola) i Alvaro Morata odveli Atletiko Madrid u četvrtfinale 3:2. "Jorgandžije" su prvi duel dobile sa 1:0. Dalje ide i Pari Sen Žermen, koji je na svom terenu savladao Dortmund 2:0 i tako nadoknadio poraz iz prvog duela 2:1.

Meč na Enfildu počeo je sjajnom prilikom Dijega Košte poslije samo desetak sekundi, ali je nakon toga Liverpul preuzeo inicijativu.

Poslije nekoliko šansi i fantastičnih intervencija Oblaka, Liverpul je u finišu prvog poluvremena ipak stigao do prednosti. Okslejd-Čembrlejn je odlično centrirao, a Vajnaldum kojeg je odbrana Atletika "zaboravila" sjajno skočio i glavom poslao loptu iza leđa Oblaka.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrim prilikama Salaha i Firmina, ali je u oba slučaja kao pobjednik izašao Oblak. Uslijedio je potom kontranapad Atletika i pokušaj Žoaa Feliksa, ali je Adrijan uz malo poteškoća uspio da dođe do lopte.

U 67. minutu "crveni" su propustili još jednu sjajnu priliku. Salah je lijepo proigrao Robertsona koji je glavom, sa nekoliko metara, pogodio prečku. Nakon toga su se ređale šanse pred golom Atletika, Mane je pokušao i "makazicama", Salah nije iskoristio sjajnu priliku, a izabranici Jirgena Klopa su čak 27 puta šutirali ka golu Oblaka.

Kada se očekivao posljednji zvižduk sudije pred produžetke, Saul je glavom postigao gol, ali je veliko slavlje fudbalera Atletika prekinula visoko podignuta zastavica pomoćnog sudije.

Liverpul je u 94. minutu, ipak, stigao do gola koji ga je u tom momentu vodio dalje. Strijelac je bio Firmino. On je prvo glavom pogodio stativu, ali je potom odbijenu loptu proslijedio u mrežu. Slavlje na Enfildu nije dugo trajalo pošto je Atletiko do kraja prvog produžetka potpuno neočekivano preokrenuo situaciju na terenu a sve zahvaljujući Ljorenteu.

On je prvo u 97. minutu izjednačio na 1:1. Adrijan je loše ispucao loptu, ona je došla do Feliksa, on je potom proigrao Ljorentea koji je sa ivice kaznenom prostora pogodio gol domaćeg tima. U posljednjem minutu prvog produžetka Ljorente je, nakon asistencije Morate, ponovo šutirao sa ivice šesnaesterca i ponovo pogodio za veliko slavlje svoje ekipe.

Liverpul je nakon tog drugog gola "pao" i u drugom produžetku nije igrao kao u dotadašnjem dijelu utakmice, a tačku na ovaj dvomeč stavio je Morata pogtkom u 121. minutu.

Stefan Savić je svih 120 minuta bio na terenu.

Fudbaleri Pari Sen Žermena su od početka meča bili bolji rival na terenu, opasniji, a do prednosti su stigli u 28. minutu pogotkom Nejmara glavom, a nakon kornera koji je izveo Anhel Di Marija.

Na 2:0 je povisio Huan Bernat u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

On je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Pablo Sarabija i poslao je u lijevu stranu gola i ujedno postavio konačan rezultat.

Tok mečeva:

Kraj meča.

122' Morata nakon kontre stavlja tačku na prolaz Atletika 3:2!

Počeo je drugi produžetak.

105' Opet je pogodio Ljorente! Opet je bio precizan sa distance, Atletiko pred plasmanom u četvrtfinale!

97' Gol za Aletiko! Adrijan je pogriješio, lopta je došla do Žoao Feliksa koji je uposlio Ljorentea, a on plasirao loptu sa 20-ak metara.

93' Firmino je duplirao prednost Liverpula! Sjajno je prošao Vajnaldum po densoj strani i centrirao. Brazilac je glavom pogodio stativu, ali je ostao pribran i odbitak poslao u mrežu.

Kraj u Parizu.

Produžeci na Enfildu.

92' Opravdano je poništen gol Saula, bio je ofsajd...

89' Borusija je ostala s igračem manje, isključen je Džan.

87' Fenomenalan prodor Salaha, potom i udarac, ali je bio neprecizan Egipćanin.

85' Makazice Manea sa osam-devet metara, preko gola.

81' Udarac Robertsona sa ivice kaznenog prostora, preko gola.

66' Robertson je sa pet metara glavom pogodio prečku!

59' Oblak je dobro intervenisao nakon prekida, na drugoj strani udarac Žoao Feliksa brani Adrijan.

54' Di Marija iz slobodnjaka pod prečku, brani Birki.

53' Sjajan udarac Okslejd - Čemberlena , Oblak krajnjim naporom brani.

48' Salah je pokušao iskosa sa desne strane, lak posao za Oblaka.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

46' Bernat je duplirao prednost PSŽ-a! Brazilac je krunisao akciju Di Marije i Sarabije...

43' Liverpul je naplatio inicjativu - Vajnaldum je glavom matirao Oblaka nakon centaršuta Okslejd - Čemberlena.

35' Velika prilika za Liverpul - ubacio je Robertson, a Mane je skrenuo loptu, Oblak izvanredno brani.

34' Pokušao je Mane sa 20 metara, Oblak je iz dva puta odbranio.

28' Vodi PSŽ, pogodio je Nejmar. Di Marija je centrirao iz kornera, a Brazilac sa opeterca glavom poslao loptu u mrežu.

18' Prijeti Dortmund, Haland je zamalo zakasnio nakon centartšuta Hakimija... 

Bez uzbuđenja u Parizu u prvih 15 minuta.

5' Uzvraća Liverpul, Vjanldum glavom sa sedam-osam metara pravo u Oblaka.

1' Odmah je zaprijetio Kosta, šutirao je iskosa sa desne strane tik pored stative.

Počeli su mečevi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније