Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

05. 03. 2020. 13:43 >> 13:40

OPET IZGUBIO PRAVNU BORBU

Evropski sud za ljudska prava odbio Platinijevu žalbu

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je danas žalbu bivšeg predsjednika Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišela Platinija na četvorogodišnju suspenziju iz fudbala, koju je dobio pošto je primio dva miliona dolara od Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

"Sud je posebno utvrdio da, imajući u vidu ozbiljnost nedoličnog ponašanja, visoku poziciju gospodina Platnija u upravnim organima fudbala i potrebu da vrati ugled u sportu i Fifi, kazna nije izgledala pretjerano ili proizvoljno", navodi se u saopštenju suda.

To je peti put da je Platini izgubio pravnu borbu, nakon što su etički i žalbeni komiteti Fife, Sud za sportsku arbitražu i Vrhovni sud Švajcarske iznijeli dokaze o pravičnosti slučaja.

Navodi koji su se pojavili protiv Platinija u septembru 2015. godine okončali su njegovu predsjedničku kampanju u Fifi, kada je pokušavao da zamijeni Sepa Blatera na čelu svjetske kuće fudbala.

Platini mora da plati Fifi 60.000 švajcarskih franaka, kako bi ponovo dobio aktivnu ulogu u fudbalu.

Blater je 2011. godine odobrio isplatu Platiniju od dva miliona dolara za konsultantske poslove koje je za njega obavljao 10 godina ranije. Blater je suspendovan na šest godina.

Platini je prvobitno suspendovan na šest godina, ali je Sud za sportsku arbitražu umanjio kaznu na četiri godine, pa njegova suspenzija ističe u oktobru.

Evropski sud za ljudska prava saopštio je da se Platini žalio na suspenziju po tri osnova - pravo na pravično saslušanje, da su se protiv njega retroaktivno koristila pravila Fifa i da je kazna bila pretjerana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније