Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

05. 03. 2020. 11:55 >> 12:01

ORGANIZATORI OPTIMISTIČNI

Pripreme za EURO idu po planu

Organizatori ne predviđaju da bi zbog širenja korona virusa moglo doći do odgađanja Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se od 12. juna do 12. jula ove godine održati u 12 evropskih gradova.

Na rimskom trgu Kampidoljo održana je manifestacija kojom je promovisan EURO 2020 koji će biti otvoren utakmicom između Italije i Turske u Rimu. Skupu su prisustvovali nadležni gradski sekretar Danijele Fronđa i bivši italijanski fudbaler Đani Rivera i osvajač jedine titule prvaka Evrope koju je Italija osvojila daleke 1968. godine.

Fronđa je za Anadoliju kazao da sve pripreme za EURO protiču u skladu s planovima i da do sada niko nije pominjao nikakve promjene u rasporedu održavanja EURO-a.

"I predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin juče je kazao da je u javnosti previše priče o crnim scenarijima i da treba dati šansu optimizmu. Mi mirno nastavljamo pripreme za EURO. Trenutno nema govora o alternativnom scenariju. Krajnje smo optimistični", kazao je Fronđa.

Do početka EURO-a ostalo je manje od sto dana, a dan uoči prvog meča najavljen je i veliki koncert u Rimu.

EURO 2020. godine održaće se od 12. juna do 12. jula ove godine u 12 evropskih gradova. Domaćini prvenstva biće Rim, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glazgov, London, Minhen i Sent Petersburg.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Vuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Ministarstvo zdravsva Italije juče je saopđtio da je od posljedica zaraze koronavirusom u toj zemlji preminulo najmanje 107 osoba, a zbog opasne epidemije odgođeni su brojni fudbalski mečevi Serije A i nacionalnog kupa te zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније