Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

27. 02. 2020. 18:08   >>  18:05

TRANSFER BREJTVAJTA

Uprava Leganesa ljuta na FS Španije

Uprava fudbalskog kluba Leganes potvrdila je danas da je Fudbalski savez Španije odbio zahtjev za dovođenje jednog igrača van prelaznog roka, nakon što je Martin Brejtvejt napustio ekipu i potpisao za Barselonu.

Poslije povreda dvojice napadača, Barselona je tražila od Saveza dozvolu za hitan transfer, zahtjev je odobren pa je iz Leganesa na Kamp Nou došao Brejtvejt. Leganes je takođe tražio dozvolu za transfer, ali je Savez odbio zahtjev.

"Suočavamo se sa nepoštenim propisima, što ugrožava integritet takmičenja i pravo svih klubova da se takmiče pod istim uslovima, a to je nanijelo ozbiljnu štetu klubu", saopštio je Leganes, prenijeli su španski mediji.

Brejtvejt je postigao šest golova i imao asistenciju u 24 utakmice u Primeri ove sezone za Leganes. On je potpisao ugovor na četiri i po godine sa Barselonom, uz otkupnu klauzulu od 300 miliona eura, nakon što je klub dobio dozvolu za hitan transfer.

Ta odluka je izazvala kontroverze pošto uprava Primere nije mogla da zaustavi transfer Brejtvejta zbog aktiviranja klauzule o puštanju, a Savez nije dozvolio Leganesu da dovede novog igrača.

"To je nepravedno pravilo, iz koga je Barselona imala koristi. Ovim je oštećen Leganes", rekao je generalni direktor Leganesa Martin Ortega.

Leganes se bori za opstanak u Primeri, poslije 25 kola je pretposljednji na tabeli sa pet bodova manje od Selte, koja je prva van zone ispadanja. Barselona je prva na tabeli sa dva boda više od Real Madrida.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније