Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

19. 02. 2020. 22:54   >>  23:12

LIGA ŠAMPIONA

Lajpcig slavio u Londonu, Atalanta blizu četvrtfinala

Fudbaleri Lajpciga savladali su Totenhem u gostima 1:0, dok je Atalanta bila ubjedljiva protiv Valensije u Milanu 4:1, u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Lajpcig je na početku bio bolji, imao je u drugom minutu prilike preko Vernera i Anhelinja, poslije čijeg šuta je golman londonskog tima izbio loptu u stativu. U osmom minutu Totenhem je zaprijetio preko Stivena Bergvejna, ali je golman Lajpciga Peter Gulači dobro intervenisao.

Njemački tim propustio je šansu u 17. minutu kada je Patrik Šik glavom poslao loptu pored stative. Verner je bio u šansi u 36. minutu, izbio je sam pred golmana Uga Ljorisa, koji je odbranio i izbacio loptu u korner.

Totenhem je počeo poluvrijeme pokušajem Lukasa Moure, koji je odbranio golman gostiju, a ubrzo je na drugoj strani loptu pored gola poslao Bergvejn.

U 56. minutu dosuđen je penal za Lajpcig, poslije duela Bena Dejvisa i Kondara Lajmer. Strijelac je bio Verner u 58. minutu.

U 73. minutu slobodan udarac za Totenhem dobro je izveo Đovani Lo Selso, golman gostiju je uspio da odbrani i izbio je loptu u stativu.

Domaći su napadali u završnici, ali nijesu uspjeli da postignu gol. U 85. minutu iz slobodnog udarca pokušao je Erik Lamela, dok je četiri minuta kasnije Lukas pokušao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

Atalanta je dominirala tokom cijele utakmice i stekla je veliku prednost pred revanš u Španiji.

Prvu priliku imala je Atalanta kada je u osmom minutu šutirao Mario Pašalić, ali je golman španskog tima Haume Domenek odlično odbranio. Osam minuta kasnije domaći su poveli, a strijelac je bio Hatebur, na asistenciju Alehandra Gomesa.

Fudbaler Valensije Feran Tores je u 31. minutu pogodio stativu, a u 42. minutu Atalanta je udvostručila prednost lijepim golom Iličića sa ivice šesnaesterca.

Atalanta je sa dobrom igrom nastavila i u drugom dijelu meča, u 57. minutu treći gol postigao je Frojler sa ivice kaznenog prostora. U 62. minutu dobru priliku za goste propustio je Maksimilijano Gomes, a minut kasnije četvrti gol postigao je Hatebur. Poslije upotrebe VAR tehnologije procijenjeno je da nije bilo ofsajda i gol je priznat.

Valensija je postigla jedini gol u 66. minutu kada je strijelac bio Denis Čerišev. On je i pet minuta kasnije bio u dobroj šansi, ali je dobro odbranio golman Pjerluiđi Golini.

U 74. minutu Valensija je tražila penal pošto se činilo da je lopta u ruku pogodila Matiju Kaldaru u šesnaestercu. Sudija Majkl Oliver je poslije upotrebe VAR tehnologije procijenio da situacija nije bila za penal.

Do kraja utakmice Valensija je pokušala u prvom minutu nadoknade vremena, kada je Kevin Gameiro sa pet metara poslao loptu preko gola.

Tok mečeva:

Kraj na oba meča.

72' Odličan udarac Lo Selsa iz slobodnjaka, Gulaši krajnjim naporom brani.

66' Smanjila je Valensija preko Čeriševa, koji je matirao Golinija sa distance.

63' "Poker" Atalante, Hatebur je realizovao kontru i postigao drugi gol večeras.

62' Sjajna akcija Lajpciga, koju je završio Šik udarcem sa 10-11 metara, Ljoris brani.

58' Atalanta hita ka četvrtfinalu, Frojler je povisio na 3:0! Fenomenalno je plasirao loptu sa ivice šesnaesterca...

57' Lajpcig je poveo u Londonu. Lajmer je izborio penal, koji je u gol pretvorio Verner.

48' Moura je podmetnuo nogu nakon ubacivanja sa desne strane , Gulaši je izvanredno dobranio.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

42' Atalanta na 2:0! Iličić je sa ivice kaznenog prostora pogodio gornji desni ugao gola Valensije.

36' Velika prilika za Lajpcig! Verner je iz izgledne pozicije šutirao pravo u Ljorisa!

30' Fran Vaskez je pogodio stativu, nakon smušene reakcije odbrane Atalante...

16' Atalanta je naplatila bolju igru na startu meča - Hatebur je sa peterca poslao loptu u mrežu, nakon centaršuta Gomeza.

9' Opet Atalanta, sada je Pašalić šutirao sa 12-13 metara Domenek odbija loptu u korner.

8' Uzvraća Totenhem, Begvajn je šuitrao, odbranio je Gulaši.

4' Na "San Siru" prva šansa na meču je za Atalantu - Gomez je pokušao iz slobodnjaka, preko gola.

2' Odmah prijeti Lajpcig, Anhelino je šutirao iskosa sa lijeve strane, Ljoris je skrenuo loptu do stative! 

Mečevi su počeli.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније