Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

15. 02. 2020. 17:51 >> 17:50

SIGURAN PROTIV VERDERA

Lajpcig preuzeo prvo mjesto

Fudbaleri Lajpciga savladali su Verder rezultatom 3:0 u okviru 22. kola Bundeslige i tako barem do nedjelje izbili na čelo tabele.

"Bikovi" su pred preko 40.000 svojih navijača rutinski trijumf obezbijedili već do početka drugog poluvremena, kada su već vodili 3:0, piše Sportklub.

Lajpcig je do vođstva došao u 17. minutu golom Lukasa Klostermana, poslije asistencije Patrika Šika, koji se upisao u strijelce dvadesetak minuta kasnije. Njemu je asistirao Dani Olmo, da bi konačan rezultat u prvom minutu drugog dijela igre postavio Nordi Mukijele.

Lajpcig na prvom mjestu sada ima 45 bodova, dva više od Bajerna, koji tek u nedjelju gostuje Kelnu. Verder je ostao pretposljednji sa 17 bodova.

Pored trijumfa Lajpciga, u centru pažnje se našao i trijumf Volfsburga nad Hofenhajmom 3:2. Sva pogotka za goste iz grada Folksvagena postigao je Vout Veghorst, od toga dva iz penala, a između njegovih golova strijelci su bili Kristof Baumgartner i Andrej Kramarić, koji je asistirao kod prvog gola svog tima.

Identičnim rezultatom Bajer je savladao Union u Berlinu golom Karima Belarabija u četvrtom minutu nadoknade vremena. Kristijan Gentner je doveo domaći tim u vođstvo u sedmom minutu, potom su u 22. i 83. minutu na drugoj strani strijelci bili Kaj Haverc i Musa Dijabi, da bi Marijus Bitner samo tri minuta kasnije poravnao rezultat, ali se i Belarabi nešto pitao.

Zahvaljujući tom trijumfu, Bajer sada ima 40 bodova na četvrtom mjestu tabele, jedan više, uz utakmicu više od Borusije iz Menhengladbaha. Union je na 12. poziciji.

Trijumf u gostima ostvarila je i Herta, koja je sa 2:1 pobijedila Paderborn golom Dedrika Bojate i autogolom Džamilua Kolinsa. Jedini pogodak na drugoj strani bio je djelo Denisa Srbenjija.

Jedina preostala utakmica, između Augsburga i Frajburga, završena je bez pobijednika – 1:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније